Bielorusko vstúpilo do vojny
01 | 03 | 2022 I Ivan Brožík

Bieloruské jednotky vstúpili do oblasti Černihiv - informuje ukrajinský web uian.net.

Podľa Štátnej služby pre špeciálnu komunikáciu a ochranu informácií Ukrajiny informáciu potvrdil zástupca regionálneho oddelenia obranných síl „Sever“ Vitalij Kirillov.

"Bielorusko vstúpilo do vojny. Bieloruské jednotky vstúpili do oblasti Černihiv," píše sa v správe.

Pohyb vojsk hlásia občania oblasti

Obyvatelia dedín Slabin, Pakul a obce Mikhailo-Kotsyubinsky hlásia pohyb vojenskej techniky s namaľovaným bielym kruhom.

Pohyb zariadení je sprevádzaný stlmením mobilnej komunikácie.

Podľa miestnych obyvateľov Michailo-Kotsiubinského o 11:30 prešla bieloruská kolóna 33 jednotiek, z ktorých 11 bolo Gradov. Cestné komunikácie sú opäť upchaté, vozidlá sa pohybujúsmerom na Slabinu alebo Pakul.

Dalo sa to čakať

Centrum pre obranné stratégie už skôr informovalo, že je veľmi vysoká pravdepodobnosť, že vláda Bieloruskej republiky (RB) rozhodne o účasti Ozbrojených síl Bieloruskej republiky vo vojne vedenej Ruskom.  To znamená použitie všetkých síl a prostriedkov Ozbrojených síl Bieloruska proti Ukrajinským obranným silám.

Pripomeňme, že 24. februára Ruská federácia napadla nezávislú Ukrajinu a spôsobila v krajine skutočný kolaps. Útočníci dobyjú nielen vojenské jednotky, letiská, ale strieľajú aj na civilistov a výškové budovy mesta. Ruské jednotky vstupujú na Ukrajinu z územia Bieloruska.

Brutálne raketové útoky na Charkov pokračujú
„Dnes ráno ruská armáda odpálila rakety na budovu Charkovskej oblastnej štátnej správy." Píše ukrajinská agentúra Unian. „Námestie Slobody v Charkove, jedno z najväčších námestí v Európe, sa dostalo pod paľbu.“ Záchranári čelia ostreľovaniu... Čítať ďalej
01 | 03 | 2022 | Rasťo Ekkert

___________________

Poznámka: Článok pochádza z oficiálneho legálneho zdroja a nevyjadruje stanovisko redakcie HD.