Aj vy si vybavujete pas? Netreba podliehať panike
01 | 03 | 2022 I Eka Balaskova

Polícia eviduje v posledných dňoch zvýšený počet žiadostí o vydanie cestovných pasov.

Rezort vnútra pripomína prosbu občanom, aby sledovali oficiálne zdroje a nie dezinformačné, ktorých cieľom je vytvárať strach a chaos. 

Nepodliehajme panike! 

Zvýšený počet žiadostí sa podľa portálu Teraz.sk týka predovšetkým pasov pre deti v urýchlenej lehote (do dvoch a do desiatich pracovných dní), čo sa spája s dianím na Ukrajine. Ministerstvo vnútra (MV) SR v tejto súvislosti vyzýva verejnosť, aby nepodliehala panike a dezinformáciám.

"Vzhľadom na to, že k zvýšenému počtu žiadostí dochádza približne od štvrtka (24. 2.) minulého týždňa, polícia predpokladá, že to súvisí s dianím na Ukrajine. Poprosíme občanov, aby sledovali oficiálne zdroje a nie dezinformačné, ktorých cieľom je vytvárať strach a chaos," upozornil rezort vnútra.

Svidník: SČK neodporúča ľuďom chodiť k hranici s Ukrajinou
Slovenský Červený kríž, územný spolok Svidník, od vypuknutia vojnového konfliktu na Ukrajine pomáha na jednotlivých hraničných priechodoch s Ukrajinou. Jeho riaditeľ Slavomír Sakalík neodporúča ľuďom chodiť k hranici s materiálnou pomocou ani zo... Čítať ďalej
28 | 02 | 2022 | Gabriela Fedičová/TASR

Nie sme v ohrození

Ministerstvo vnútra cez portál teraz.sk pripomína vyjadrenia prezidentky SR Zuzany Čaputovej a tiež vlády, že Slovenská republika nie je v ohrození. Urýchlené vybavovanie cestovných dokladov preto nie je potrebné.

Poznámka: Článok pochádza z oficiálneho legálneho zdroja a nevyjadruje stanovisko redakcie HD.