Vatikán ponúka pomoc pri rozhovoroch medzi Ukrajinou a Ruskom
28 | 02 | 2022 I Diana Zaťková

Vatikán je ochotný "uľahčiť" dialóg medzi Ukrajinou a Ruskom s cieľom ukončiť vojnu, uviedol v pondelok štátny sekretár kardinál Pietro Parolin. 

Parolin, ktorý je po pápežovi Františkovi najvyšším predstaviteľom Vatikánu, povedal pre talianske noviny Corriere della Sera, že verí, že "stále a vždy je priestor na vyjednávanie. Nikdy nie je neskoro." 

Parolin dodal, že Vatikán s „veľkou pozornosťou sleduje udalosti na Ukrajine“ a že ponúka „svoju ochotu uľahčiť dialóg s Ruskom, je vždy pripravený pomôcť stranám obnoviť túto cestu“. Informuje CNN.

Pápež František v nedeľu opäť hovoril o konflikte počas svojej týždennej modlitby Anjel Pána a vyzval veriacich, aby sa modlili, a vyzval „všetkých, aby urobili 2. marec, Popolcovú stredu, dňom modlitieb a pôstu za mier na Ukrajine“.

Odpoveď na diabolskú nezmyselnosť vojny
V stredu pôstom a modlitbou začneme prípravu na Veľkú noc. Kresťania sa počas 40 dní usilujú o vnútorné obrátenie a obnovu svojho života. Obracajú sa späť k Bohu a snažia sa odstrániť svoje nedostatky, ktoré stoja v ceste k Láske. Píše sa v maili,... Čítať ďalej
28 | 02 | 2022 | Ivan Brožík

Poznámka: Článok pochádza z oficiálneho legálneho zdroja.