Proti ruským žoldnierom nastupuje francúzska cudzinecká légia!
28 | 02 | 2022 I Diana Zaťková

Po nástupe Vagnerovcov sú žoldnieri z francúzskej cudzineakej légie v plnej zbroji! Informácie nie sú ešte úplne špecifikované ale jasný postoj vojakov proklamovala tv Nexta na twitteri.

V ukrajinskej metropole Kyjev operuje viac ako 400 ruských žoldnierov, ktorí dostali z Kremľa rozkaz zlikvidovať ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského a jeho vládu a pripraviť pre Moskvu pôdu na prevzatie kontroly.

Napísal to vo svojom pondelkovom vydaní britský denník The Times bez uvedenia zdroja.

Vagnerova skupina (v zahraničí známa pod označením Wagner Group) je fakticky súkromná armáda, ktorá podľa Západu bojuje za záujmy Kremľa v rôznych zónach konfliktov vo svete.

Komando Vagnerovcov podľa denníka The Times priletelo pred piatimi týždňami z Afriky na Ukrajinu s rozkazom odstrániť Zelenského vládu, a to výmenou za "zaujímavý" finančný bonus.

Reakciou na to by mal byť výsadok členov francúzskej cudzineckej légie na Ukrajinu. Ich cieľom majú byť práve ruskí žoldnieri.

Ukrajinská delegácia sa blíži k miestu rokovania
Rokovania medzi ukrajinskou a ruskou delegáciou sa začnú o hodinu a pol. Dôležité rokovania o chvíľu začnú „Ukrajinci odlietajú do Bieloruska na rokovania poľským vrtuľníkom, samotné rozhovory sa začnú približne o 12:00 miestneho času,“ uviedla... Čítať ďalej
28 | 02 | 2022 | Rasťo Ekkert

Poznámka: Článok pochádza z oficiálneho legálneho zdroja a nevyjadruje stanovisko redakcie HD.