Masaker v Charkove: Rusko útočí na obytné oblasti, desiatky mŕtvych (VIDEÁ)
28 | 02 | 2022 I Ingrid Vrabcová

Ukrajinské ministerstvo vnútra uviedlo, že pri hromadnom ostreľovaní ruskými silami v Charkove zahynuli desiatky ľudí. Na mieste sú stovky zranených. Mesto je cieľom ťažkého ostreľovania z raketometov Grad. Zasiahnuté bolo aj okolie nákupného centra Equator, informujú unian.net, interfax.com.ua, pravda.com.uanovinky.cz.  

Podľa informácii Interfaxu Ukraina ruská armáda strieľala na Charkov z raketometov Grad, pričom zabila desiatky ľudí a ďalšie stovky zranila. Povedal to Anton Geraščenko, poradca ukrajinského ministra vnútra.

Desiatky mŕtvych a stovky zranených

„Charkov bol práve masívne ostreľovaný z raketometov Grad. Desiatky ľudí bolo zabitých a sú stovky zranených! Túto hrôzu musí vidieť celý svet! Smrť okupantom!" napísal Geraščenko na svojom Facebooku.

Novinár Iľja Ponomarenko z denníka Kyiv Independent napísal, že ruská armáda využíva raketomety Grad. Podľa úradov sú na mieste „desiatky mŕtvych".

K niektorým videám pridáva Twitter varovanie, že nie sú vhodné pre citlivé povahy.

VIDEÁ TU

Amnesty International: Ide o vojnový zločin!
Amnesty International odsúdila hlásené ruské použitie kazetovej munície na Ukrajine a uviedla, že útok na predškolské zariadenie „môže predstavovať vojnový zločin“, informuje Guardian. Charitatívna organizácia pre ľudské práva uviedla, že „220 mm... Čítať ďalej
28 | 02 | 2022 | Diana Zaťková

Poradca ukrajinského ministra vnútra Anton Herasčenko raketové útoky potvrdil.

„Charkov bol práve masívne ostreľovaný raketami Grad. Desiatky mŕtvych a stovky zranených. Túto hrôzu by mal vidieť celý svet,“ uviedol v príspevku na Facebooku.

Ostreľovanie podľa serveru Ukrajinska pravda zasiahlo okrajové štvrte východne od centra mesta.

Volodymyr Zelenskyj - stojíme pevne! (video)
Stojíme pevne: znie stanovisko prezidenta Ukrajiny. Príhovor prezidenta Ukrajiny Volodymyra Zelenského k ukrajinskému ľudu (video). Redakcia HD preberá príhovor bez úpravy zo zdroja golos.com.ua. "Stojíme pevne: príhovor prezidenta Ukrajiny ... Čítať ďalej
28 | 02 | 2022 | Ivan Brožík

V Ochtyrke zaútočili na sklad ropy

V meste Ochtyrka v Sumskej oblasti bol vyhodený do povetria sklad ropy, oznámil to šéf krajskej štátnej správy Sumskej oblasti Dmytro Zhyvytskyi. „Ochtyrka. Sklad ropy bol vyhodený do povetria. 12:30 (11:30 SEČ),“ napísal. „Nepriateľské vozidlá sa blížia k mestu zo všetkých strán. Hrozia pouličné boje! Buďte doma na bezpečnom mieste, čo najďalej od okien,“ vyzval.

VIDEO TU 

Ruské vojenské, sabotážne a prieskumné skupiny sa pokúsia zničiť vysielače. Agentúre UNIAN to oznámil zdroj z ukrajinskej bezpečnostnej služby. Podľa dostupných informácií dostala ruská armáda rozkaz zničiť vysielača, aby sa prerušila a zničila komunikácia, uviedol zdroj.

(Medzititulky red. HD.)

Strach zo smrti v Kyjeve: Krajiny, otvorte náruč pre utekajúcich Ukrajincov! (VIDEO)
Ruská invázia dohnala mnohých Ukrajincov k úteku. Dokonca aj susedné krajiny, ktoré inak akýchkoľvek migrantov odmietajú, teraz prejavujú ochotu pomôcť. Poľsko víta utečencov čokoládou, Maďarsko im sľubuje ochranu. OSN očakáva až 4 milióny... Čítať ďalej
26 | 02 | 2022 | Ingrid Vrabcová

Poznámka:

Článok pochádza z oficiálneho legálneho zdroja a nevyjadruje stanovisko redakcie HD.