IIHF: Budú Rusko a Bielorusko účastníkmi medzinárodných šampionátov?
02 | 03 | 2022 I Eka Balaskova

To, o čom len pred pár dňami hovoril, ako o návrhu, Wayne Gretzky, je aktualitou športového dneška.

Vedenie Fínskej hokejovej federácie požaduje okamžité vylúčenie Ruska a Bieloruska zo všetkých hokejových akcií a neumožní im štart na tohtoročných majstrovstvách sveta, ktoré organizuje.

Víkendové rokovania

"Počas víkendu sme aktívne rokovali a tiež sme sa stretli s prezidentom Medzinárodnej hokejovej federácie Lucom Tardiffom. V mene fínskeho zväzu požadujeme úplné vylúčenie Ruska a Bieloruska z medzinárodných hokejových aktivít a nehodláme hrať proti národným tímom týchto krajín," uviedol predseda federácie Harri Nummela vo vyhlásení. Podľa neho tiež nie je možné, aby Rusko a Bielorusko štartovalo na svetovom šampionáte.

Ivan Husár z SaS: Musíme izolovať ruský šport!
Nesúhlas s vojnou by mali vyjadriť aj športové kluby a organizácie na Slovensku. Myslí si to štátny tajomník rezortu školstva pre šport Ivan Husár. Naše kluby a organizácie by mali podľa neho bojkotovať súťaže, ktoré sa odohrávajú v Ruskej... Čítať ďalej
28 | 02 | 2022 | Gabriela Fedičová/TASR

Mali byť našim súperom

Majstrovstvá sveta sa uskutočnia v máji v Helsinkách a Tampere. Rusko by malo byť jedným zo súperov slovenského tímu v základnej skupine A v Helsinkách. O ďalšom postupe bude vedenie medzinárodnej federácie rokovať dnes popoludní. "S ohľadom na to, že IIHF je povinná starať sa o všetkých účastníkov svojich turnajov, Rada IIHF preskúmava a zvažuje dôsledky tohto konfliktu na naše akcie," uviedla federácia na svojom webe.

Rusko ako hostiteľ

Pritom na prelome rokov sa v Rusku majú konať MS juniorov a v budúcom roku seniorské Majstrovstvá sveta. Fíni spoločne s predstaviteľmi českého a švédskeho hokeja aktuálne rokujú o vylúčení Ruska z turnajov Euro Hockey Tour.

Čo potrebujete na pátranie po predkoch?
Mnohých z nás nie raz lákalo zistiť, kto boli naši predkovia v 19. storočí. Kde žili a aký bol ich spoločenský status? No a mnohých "stopne" nákladnosť takéhoto pátrania. Veď ktovie, kde vás pošlú informácie z archívov a matrík. Lenže dnes, v... Čítať ďalej
27 | 02 | 2022 | Eka Balaskova