V Gomeli by sa malo rozhodnúť
27 | 02 | 2022 I Ivan Brožík

Ruská delegácia prichádza do Bieloruska na rokovanie s Ukrajincami - informuje ruská agentúra TASS.

Ruská delegácia je pripravená začať rokovania s Ukrajinou v Bieloruskom Gomeli, povedal hovorca Kremľa Dmitrij Peskov.

"V súlade s dohodou pricestovala do Bieloruska na rokovania s Ukrajincami ruská delegácia zložená zo zástupcov ministerstva zahraničia, ministerstva obrany a ďalších agentúr vrátane prezidentskej administratívy," uviedol Peskov.

"Budeme pripravení začať tieto rozhovory v Gomeli," uviedol.

Bielorusi sú hostitelia

Bieloruské ministerstvo zahraničných vecí potvrdilo príchod ruskej delegácie do Gomelu na rokovania s Ukrajinou s tým, že Minsk urobil potrebné opatrenia.

Kancelária ukrajinského prezidenta Vladimira Zelenského predtým uviedla, že by Kyjev mohol diskutovať o neutrálnom štatúte Ukrajiny, ako aj o balíku záruk pre jej bezpečnosť.

Bieloruský prezident Alexander Lukašenko 26. februára oznámil, že Minsk je pripravený poskytnúť miesto konania rokovaní. Zelenskyj v sobotu neskoro večer uviedol, že návrh na usporiadanie rozhovorov predložili prezidenti Turecka a Azerbajdžanu Recep Tayyip Erdogan a Ilham Alijev.

Emotívne video, určené občanom Ruskej federácie
Irina Venediktova: "Občania Ruska, ak nezastavíte vojnu, ste spolupáchateľmi vojnových zločinov" (Videopríhovor generálnej prokuratúry Ukrajiny.) Zverejnila agentúra Interfax. Generálna prokurátorka Irina Venediktová vyzýva ruských občanov, aby... Čítať ďalej
27 | 02 | 2022 | Ivan Brožík