Postup na Kyjev z východu zastavený
27 | 02 | 2022 I Rasťo Ekkert

Poradca ministra vnútra Ukrajiny Anton Geraščenko uviedol, „že ukrajinskí delostrelci vyhodili do vzduchu viac ako 3000 litrov paliva pre nepriateľskú armádu okupantov, čím prakticky zastavili postup nepriateľa na Kyjev z východu.“ Píše ukrajinská agentúra Interfax.

Zničili transport s palivom

„Dnes ráno dorazil z Ruskej federácie na stanicu Nizkivka v okrese Koryukivskyi vojenský transport s motorovou naftou pre kolóny rusko-fašistických jednotiek postupujúce zo smeru Černihiv-Sumy. Viezol 3000 litrov paliva pre armádu okupantov! Očití svedkovia uvádzajú, že tam je ohnivé more na mieste stanice!" napísal Geraščenko  na svojom telegramovom kanáli.

Postup na Kyjev zastavený

Zdôraznil, „že vlakové koľaje v Rusku boli demontované a nebudú rýchlo obnovené, ozbrojené sily fakticky zastavili postup nepriateľa na Kyjev z východu."

https://www.hlavnydennik.sk/2022/02/26/cecenci-uz-zasiahli

Čečenská jednotka porazená

„Zostáva zničiť nepriateľskú skupinu Gostomel a agresor bude vyhnaný z hlavného mesta!“ dodal pre Interfax Geraščenko. Špeciálnu jednotku čečenskej Rosguard v sobotu porazili ukrajinskí vojaci v oblasti Gostomel. Túto informáciu agentúre Interfax-Ukrajina potvrdilo ministerstvo obrany Ukrajiny.

Zahynul generál

Uvádza sa, že pri porážke jednotky zahynul generál Magomed Tušajev, veliteľ 141. motorizovaného pluku čečenskej Rosguard. Potvrdil to zajatý stíhač tejto jednotky.

Rusi stratili Bospor
Turecko uzavrelo prieplav pre ruské vojnové lode v Čiernom mori - informuje ukrajinský zdroj pravda.com.ua. Prezident Volodymyr Zelenskyj podľa zdroja uviedol, že Turecko zakázalo preplávanie ruských vojnových lodí do Čierneho mora. Informoval o... Čítať ďalej
26 | 02 | 2022 | Ivan Brožík