Osud utečencov z Ukrajiny nie je ľahostajný ani celebritám
27 | 02 | 2022 I Eka Balašková

Aj celebrity sú "len" ľudia a tiež im nie je ľahostajný osud ľudí, ktorých vojna vyhnala z ich domovov. 

A tak sa po Tomi Kid Kovácsovi na ukrajinskú hranicu vydal aj český spevák David Koller.

Solidarita

„Milí priatelia, momentálne som na ceste na hraničný priechod s Ukrajinou, kde ideme pomáhať rodinám, mamičkám s detičkami, ktoré utekajú z domova pred vojnou,“ napísal športovec na sociálnej sieti ešte v piatok Tomi Kid Kovács. Športovec tak ukázal, že tvrdé päste neznamenajú aj tvrdé srdce. Veď zo záberov na ženy s deťmi, ako hodiny niekde čakajú, ani samy nevedia, na čo, mrazí aj ostrieľaných chlapov.

Pomocníci až z Prahy

„Situácia je natoľko vážna, že som nevydržal sedieť doma. Požičali sme si so ženou dodávku a ideme na hranice pomôcť ľuďom, ktorí utekajú pred Putinovym peklom. Pokiaľ máte príbuzných alebo známych, ktorí potrebujú vyzdvihnúť na slovensko-ukrajinských hraniciach a priviezť do bezpečia, napíšte mi.“ Vyzval svojich fanúšikov David Koller, český spevák. 

Vlna solidarity sa valí celým Slovenskom
Len včera sme uverejnili výzvu otcov biskupov, ktorí sa na veriacich obrátili s prosbou o modlitbu za Ukrajinu a jej obyvateľov. Do redakcie však dostávame otázky, ako sa dá materiálne pomôcť. Preto sme náhmatkovo kontaktovali pár farských úradov,... Čítať ďalej
26 | 02 | 2022 | Eka Balaskova