Na video, ktoré sme zverejnili, reaguje aj Maroš Žilinka
27 | 02 | 2022 I Ivan Brožík

Maroš Žilinka - generálny prokurátor SR TOTO NEŠŤASTIE MUSÍ SKONČIŤ - sa objavilo na sociálnej sieti krátko po nami zverejnenom videu.

Generálna prokurátorka Ukrajiny Iryna Valentynivna Venediktova v ňom vyzýva ruských občanov, aby ukončili vojnu proti Ukrajine, aby sa nestali spolupáchateľmi vojnových zločinov a varuje ruské vedenie pred nevyhnutnou zodpovednosťou na medzinárodných súdoch za to, čo sa stalo.

"Plne súhlasím so slovami rezortnej kolegyne - generálnej prokurátorky Ukrajiny, s ktorou budem už o malú chvíľu telefonovať. Vyslovím jej moju absolútnu podporu v jej krokoch a úsilí za obnovenie mieru a zákonnosti v Ukrajine a ukončenia utrpenia ľudí. Budem jej tlmočiť aj prejavy podpory od prokurátorov a zamestnancov slovenskej prokuratúry a možnosti odbornej a humanitárnej pomoci, ktorú sme pripravení poskytnúť kolegom z ukrajinskej prokuratúry." napísal na sieti Maroš Žilinka.

Emotívne video, určené občanom Ruskej federácie
Irina Venediktova: "Občania Ruska, ak nezastavíte vojnu, ste spolupáchateľmi vojnových zločinov" (Videopríhovor generálnej prokuratúry Ukrajiny.) Zverejnila agentúra Interfax. Generálna prokurátorka Irina Venediktová vyzýva ruských občanov, aby... Čítať ďalej
27 | 02 | 2022 | Ivan Brožík