A. Bekmatov: Koniec slobody prejavu v slovenských médiách
27 | 02 | 2022 I Emanuel Orban

Predseda mimoparlamentného ľavicového politického hnutia Socialisti.sk Artur Bekmatov reaguje v statuse na sociálnej sieti na včerajší schválený zákon Národnej rady o blokovaní škodlivého obsahu na internete. Sloboda prejavu je ohrozená! 

Vo svojom vyjadrení deklaruje, že ide o obmedzenie slobody prejavu ako základného práva na informácie v pluralitnej spoločnosti. V očiach verejnosti schválený zákon vyvolal kontroverzný rozmer, časť verejnosti ho s nadšením víta, no mnohí ho rázne odmietajú. 

Cenzúra je už tu 

"Čo je však podstatne závažnejšie, vláda SR extrémne rýchlo schválila právomoc pre Národný bezpečnostný úrad blokovať tzv "škodlivý obsah". V návrhu vládneho zákona, ktorý ide cez skrátené legislatívne konanie sa píše: "Úpravou zákona o kybernetickej bezpečnosti sa sleduje cieľ zamedziť šíreniu škodlivého obsahu na internete prostredníctvom nového inštitútu „blokovania“."

M. Uhrík: Nie vojne, ale rovnaké nie totalite!
V piatok sa v parlamente v skrátenom legislatívnom konaní rokovalo o zákone. Ten má popri pomoci a vyjadrení solidarity s Ukrajinou, takpovediac "zavrieť ústa" nepohodlným médiám. Hnutie Republika je síce mimo parlamentu, ale jeho predseda sa... Čítať ďalej
26 | 02 | 2022 | Eka Balašková

Sloboda prejavu ohrozená 

"Je to šialené. S najväčšou pravdepodobnosťou sa v oblasti slobody slova vydávame cestou Ukrajiny. Nech totiž akokoľvek kritizujeme porušenie medzinárodného práva vo vzťahu k jej suverenite a nech sme akokoľvek solidárni s trpiacimi civilistami, nemôžeme zamlčovať, že režim, ktorý sa na Ukrajine vytvoril sústavne obmedzoval činnosť politickej opozície, vrátane tamojších komunistov, a zásadne obmedzoval slobodu médií. Toto čaká aj Slovensko."

Pellegrini: Cenzúra slovenského internetu Ukrajine nepomôže!
Líder percentuálne najsilnejšej opozičnej politickej strany Hlas-SD Peter Pellegrini včera po schválení zákonov Národnej rady SR, ktoré sa týkali solidárnej pomoci pre Ukrajinu zverejnil na sociálnej sieti status s videom komplexne vyjadrujúcim... Čítať ďalej
26 | 02 | 2022 | Emanuel Orban

Pozor, je tu cenzúra!

Vážení čitatelia, ďakujeme Vám za prečítanie článku.

Vždy sme boli radi, ak ste si naše články zdieľali aj na FB. Tam sa ich však vďaka cenzúre a brigádnickým udavačom „závadného obsahu“ zjavuje čoraz menej. My však odmietame tak cenzúru, ako predstavu podľahnúť udavačom, samozvaným, no dočasným majiteľom a strážcom jedinej – ich – prípustnej pravdy.

Na FB zostávame s tým, čo nám „dovolia“, na Telegram prechádzame so všetkými článkami bez cenzúry.

Nájdete nás tu: https://t.me/hlavnydennik

Ďakujeme za vaše nové a pribúdajúce návštevy. Redakcia HD.