Zelenskyj o "odmietnutí" rokovaní
26 | 02 | 2022 I Ivan Brožík

Ultimáta sú neprijateľné: Zelenskyj vysvetlil odmietnutie rokovať s Ruskom o jeho podmienkach - viac informácií ponúkol web ukrainanews.fakty.ua.

Prezident Volodymyr Zelenskyj kategoricky neprijíma žiadne podmienky a ultimáta Kremľa . Oznámil to poradca prezidenta Mychajlo Podoliak .

Poznamenal, že Ukrajina si vypočula vyjednávaciu pozíciu načrtnutú v Moskve a tam dobre poznajú názor Kyjeva na formát vyjednávania a Kyjevskú vyjednávaciu pozíciu.

Taktika

„Ich vyjadrenia, že sme údajne odmietli rokovať, sú len súčasťou ich taktiky. Snažia sa zastaviť rokovania ešte skôr, ako začnú ,“ povedal Podoliak.

Zdôraznil, že rozhovory by mali vychádzať zo zdravého rozumu a mali by byť také, aby bolo možné vypracovať spravodlivé riešenie v záujme ľudu a národnej štátnosti Ukrajiny.

„Ukrajinci svojim odporom dokázali, že zahnať nás do slepej uličky je nereálna ambícia. No a lož Rusov, že vraj mali príkaz zastaviť útok, vyvracia samotná realita, ktorú v sobotu večer videl celý svet,  “ napísal Zelenského poradca.


Pripomeňme, že Zelenskij sa už skôr obrátil na adresu Ukrajincov s výzvou, aby neverili falzifikátom a ubezpečil, že Ukrajinci nezložia žiadnu zbraň.

Rusi stratili Bospor
Turecko uzavrelo prieplav pre ruské vojnové lode v Čiernom mori - informuje ukrajinský zdroj pravda.com.ua. Prezident Volodymyr Zelenskyj podľa zdroja uviedol, že Turecko zakázalo preplávanie ruských vojnových lodí do Čierneho mora. Informoval o... Čítať ďalej
26 | 02 | 2022 | Ivan Brožík