Ukrajinci sa snažia svojimi telami a bicyklami blokovať ruské tanky
27 | 02 | 2022 I Diana Zaťková

Dramatické video z ukrajinského Bachmachu ukazuje Ukrajincov, ktorí stoja pred ruskými tankami a snažia sa im zabrániť v pohybe vpred, informuje o tom CNN, video žiaľ momentálne nie je k dispozícii.

Na videu je vidieť tanky jazdiace po cestách v Bachmachu, ktorý je len niečo vyše 110 míľ severovýchodne od ukrajinského hlavného mesta Kyjev. 

CNN potvrdila pravosť a umiestnenie videa. "Hádžu svoje bicykle pod ruské tanky," hovorí hlas na videu. 

Potom pred jedného vstúpi muž a vyskočí naň. Tank pokračuje v pohybe dopredu, kým muž nezoskočí, nepoloží ruky na tank a pokúsi sa ho zadržať. Tank sa náhle zastaví a muž sa pohne vpredu, kľačiac vpredu, aby mu prekážal v ceste.

Tank sa zastaví len na chvíľu, keď sa objavia okoloidúci, ktorí ťahajú muža nabok. "Ľudia prosia tanky, aby zastavili," hovorí hlas na videu.

Opäť sa dáva do pohybu, ale opäť je konfrontovaný s ďalším Ukrajincom stojacim pred ním. "Len sa hádžu pod kolesá," hovorí hlas na videu, keď je vidieť, ako ostatní okoloidúci gestikulujú a kričia smerom k tankom. 

Než sa video preruší, tank vypľuje čierny oblak výfukových plynov a pokračuje v pohybe vpred. 

Ako v 68 - mom (video)
Táto scéna, ktorú vo videu šíri sieť YouTube, už obletela celý svet. Má niekoľko stotisíc zhliadnutí a desaťtisíce "lajkov". Pochádza z ukrajinského mesta Melitopoľ. Melitopoľ je mesto na juhu, ktorédnes ráno obsadili vojaci Ruskej Federácie. Vo... Čítať ďalej
26 | 02 | 2022 | Ivan Brožík