Ukrajina mobilizuje svoje sily: Príde Slovensko o ďalších lekárov?
26 | 02 | 2022 I Ján Papuga

Minimálne desať z ukrajinských lekárov pôsobiacich na Slovensku sa už muselo pre konflikt na Ukrajine vrátiť domov a nastúpiť do vojenskej služby. Celkovo ich na Slovensku pôsobí viac ako 500. Informoval Trend.

Podľa Slovenskej komory lekárov je na Slovensku aktuálne 533 lekárov a 28 sestier z Ukrajiny. „Sú tu však aj takí, ktorí ešte nemajú uznané vzdelanie, preto evidujeme ďalšie desiatky až stovky,“ uviedla Alona Kurotová z Medzinárodnej asociácie lekárov na Slovensku.

Banáš: Kde dnes otvárajú šampanské?
Kde sa dvaja bijú, tretí sa raduje, alebo kde dnes otvárajú šampanské? Pýta sa vo svojom statuse na sociálnej sieti prozaik Jozef Banáš. "Držím v rukách tieto dve knihy a je mi do plaču. Ukrajinský preklad môjho románu „Zóna nadšenia“ nádhernými... Čítať ďalej
26 | 02 | 2022 | Diana Zaťková

Aktuálne je asociácia informovaná o desiatich lekárov Záchrannej služby Košice, ktorí museli narukovať. „Pravdepodobne sa to bude týkať viacerých, ak sú stále občanmi Ukrajiny, keďže tá vyhlásila všeobecnú mobilizáciu týkajúcu sa všetkých mužov bez ohľadu veku,“ doplnila Kurotová.

Medzinárodná asociácia lekárov na Slovensku tiež upozornila, že na asociáciu sa obracajú aj zdravotníci nachádzajúci sa na Ukrajine, Rusku aj Bielorusku. „Preto žiadame úrady, aby zabezpečili možnosť vstupu zdravotníkov bez biometrických pasov a udelených víz z území vízových štátov, ako napríklad Rusko alebo Bielorusko,“ spresnila.

Slovenská lekárska komora vyjadrila obyvateľom Ukrajiny, ako aj Ukrajincom žijúcim na Slovensku podporu a solidaritu.

Pellegrini: Cenzúra slovenského internetu Ukrajine nepomôže!
Líder percentuálne najsilnejšej opozičnej politickej strany Hlas-SD Peter Pellegrini včera po schválení zákonov Národnej rady SR, ktoré sa týkali solidárnej pomoci pre Ukrajinu zverejnil na sociálnej sieti status s videom komplexne vyjadrujúcim... Čítať ďalej
26 | 02 | 2022 | Emanuel Orban

Pozor, je tu cenzúra!

Vážení čitatelia, ďakujeme Vám za prečítanie článku.

Vždy sme boli radi, ak ste si naše články zdieľali aj na FB. Tam sa ich však vďaka cenzúre a brigádnickym udavačom „závadného obsahu“ zjavuje čoraz menej. My však odmietame tak cenzúru, ako predstavu podľahnúť udavačom, samozvaným, no dočasným majiteľom a strážcom jedinej – ich – prípustnej pravdy.

Na FB zostávame s tým, čo nám „dovolia“, na Telegram prechádzame so všetkými článkami bez cenzúry.

Nájdete nás tu: https://t.me/hlavnydennik

Ďakujeme za vaše nové a pribúdajúce návštevy. Redakcia HD.