Ukrajina chce dôstojne vrátiť mŕtvych synov ruským matkám
27 | 02 | 2022 I Ivan Brožík

Ukrajina je pripravená pomôcť ich matkám a blízkym príbuzným pri získavaní tiel ruských vojakov zabitých na Ukrajine.
Uviedla to podpredsedníčka vlády - ministerka pre reintegráciu dočasne okupovaných území Iryna Vereshchuk, uvádza Ukrinform.

Dúfa, že príbuzní ruských vojakov zabitých na cudzej pôde apelujú na svoje úrady a spoločnosť, aby ukončili vojnu s Ukrajinou.

Smutná urgentná záležitosť

Ako informovala agentúra Ukrinform, podpredsedníčka vlády - ministerka pre reintegráciu dočasne okupovaných území Iryna Vereshchuk apelovala na Medzinárodný výbor Červeného kríža, aby pomohol s odvozom tiel mŕtvych ruských vojakov z Ukrajiny.

Straty sú obrovské

Straty Rusov dosiahli podľa Pozemných síl ukrajinských ozbrojených síl viac ako 3,5 tisíca mŕtvych a takmer 200 zajatcov.

Ministerstvo obrany však Ruskej federácie popiera údaje ukrajinskej strany o zostrelených lietadlách, zbombardovaných obrnených vozidlách, smrti ruskej armády a tiež uvádza, že nestrieľajú na ukrajinské mestá.

Ako v 68 - mom (video)
Táto scéna, ktorú vo videu šíri sieť YouTube, už obletela celý svet. Má niekoľko stotisíc zhliadnutí a desaťtisíce "lajkov". Pochádza z ukrajinského mesta Melitopoľ. Melitopoľ je mesto na juhu, ktorédnes ráno obsadili vojaci Ruskej Federácie. Vo... Čítať ďalej
26 | 02 | 2022 | Ivan Brožík