Trhy reagujú na ruskú vojnu: Ruskí miliardári prišli za jediný deň o miliardy!
26 | 02 | 2022 I Ján Papuga

Ruskí miliardári prišli za jediný deň o veľké peniaze. Rovné tri miliardy stratil V. Potanin. Informoval týždenník Trend.

Vladimir Potanin, jeden z najbohatších mužov Ruska, kedysi zarábal na dividendách 6,6 miliardy dolárov. Jeho majetok mal podľa Bloomberg Billionaires Index čistú hodnotu 33,5 miliardy dolárov. Bol 38. najbohatším človekom na svete. Informáciu priniesol Trend.

Za prvý deň ruskej invázie na Ukrajinu však stratil tri miliardy dolárov po tom, čo cena akcií spoločnosti Norilsk Nickel (najväčšieho producenta vysoko kvalitného niklu na svete), ktorej je prezidentom, klesla o 26 percent.

Rusko môže obnoviť trest smrti!
Bývalý ruský prezident Dmitrij Medvedev povedal, že Rusko môže prerušiť diplomatické styky so Západom, informuje Guardian. V príspevkoch na sociálnych sieťach uviedol, že je čas „zamknúť veľvyslanectvá“ a že Moskva bude pokračovať vo svojej... Čítať ďalej
26 | 02 | 2022 | Diana Zaťková

22 ruských miliardárov prišlo podľa indexu miliardárov Bloombergu po invázii na Ukrajinu za jeden deň o 39 miliárd dolárov. Došlo k tomu po páde moskovského benchmarku MOEX Russia Index, ktorý vo štvrtok uzavrel s hodnotou o 33 % nižšie, uvádza businessinsider.com. Podľa agentúry Bloomberg ruskí miliardári stratili viac peňazí za jeden deň ako od začiatku roka.

Najväčším porazeným bol Vagit Alekperov, predseda moskovskej ropnej spoločnosti Lukoil, ktorému sa jeho bohatstvo za jeden deň prepadlo o jednu tretinu, keď sa cena akcií spoločnosti vo štvrtok prepadla o 32 %.

V. Alekperov má teraz podľa Bloombergu čistú hodnotu 13 miliárd dolárov (pokles z 19,2 miliardy dolárov). Medzi sankcionovanými jednotlivcami bol podľa Reuters aj oligarcha Gennadij Timčenko, ktorý má úzke vzťahy s V. Putinom. Timčenko je podľa Bloombergu 11. najbohatším človekom v Rusku s čistou hodnotou 12,1 miliardy dolárov.

https://www.hlavnydennik.sk/2022/02/25/putina-ozobracia-ak-mu-najdu-ucet