Poľskí futbalisti povedali NIE
26 | 02 | 2022 I Ivan Brožík

Futbalisti Poľska odmietajú nastúpiť do kvalifikácie MS proti Rusku - oznámila česká agentúra ČTK na portáli ceskenoviny.cz.

Poľská futbalová reprezentácia nenastúpi kvôli útoku ruských vojsk na Ukrajinu k marcovému zápasu play off kvalifikácie o postup na majstrovstvách sveta proti Rusku. Na twitteri to oznámil šéf poľského zväzu (PZPN) Cezary Kulesza.

"Dosť rečí, je čas konať. Vzhľadom na eskaláciu agresie Ruskej federácie na Ukrajine tím Poľska neplánuje odohrať zápas play off proti tímu Ruska," napísal Kulesza a dodal, že to je jediné správne rozhodnutie. "Rokujeme so švédskou a českou federáciou, aby sme predložili FIFA spoločné stanovisko," dodal.

Duel Poľska s Ruskom patrí do "slovenskej" barážovej vetvy a je na programe 24. marca. Český tím v ten istý deň nastúpi vo Švédsku a víťaz duelu sa má o päť dní neskôr o účasť na šampionáte v Katare stretnúť vo finále s lepším tímom zo zápasu Rusko – Poľsko, ktorý by mal výhodu domáceho prostredia.

Ukrajinský prezident zasadil ranu Bruselu - žiada prijať do EÚ
Ukrajinský prezident Zelenskyj žiada prijatie do EÚ. Informuje agentúra TASR. V súvislosti s ruským útokom na Ukrajinu žiada ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj prijatie svojej krajiny do Európskej únie. Informuje o tom agentúra DPA. A... Čítať ďalej
26 | 02 | 2022 | TASR/Ivan Brožík
?session=true