Napätie medzi Čínou a USA pokračuje
26 | 02 | 2022 I Eka Balaskova

Peking poprel, že by Číne uškodilo "spojenectvo" s Ruskom, informuje portál rt.com.

Čína naopak, považuje za nesprávne to, ak sa niektorá krajina "mieša" do vnútorných záležitostí iných krajín.

Čína vyvracia Bidenovo tvrdenie

Hovorca čínskeho ministerstva zahraničia Wang Wenbin na piatkovom brifingu ozrejmil, že v práve nie sú krajiny, ktoré zasahujú do vnútorných záležitostí iných. Ako uviedol portál rt.com vyvrátil tým Bidenove komentáre k tejto otázke z predchádzajúceho dňa. Americký vodca povedal, že každá krajina, ktorá podporuje ruskú inváziu, bude "mať problém". 

Nie len Čína

Podľa všetkého Bidenova poznámka bola namierená aj proti Indii a Pakistanu. Pakistanský premiér Imran Chán bol počas spustenia vojenskej operácie na Ukrajinu v Moskve. Zúčastnil sa tiež na štvrtkovom rokovaní, ktorého cieľom bolo prinútiť Rusko investovať do pozastaveného plynovodu, informuje rt.com.

Trnavská automobilka má ubytovanie i prácu pre rodiny ukrajinských zamestnancov
Trnavská automobilka Stellantis Slovakia je pripravená vyjsť v ústrety potrebám svojich kmeňových ukrajinských zamestnancov v súvislosti s konfliktom na Ukrajine. Informoval o tom hovorca Peter Švec. „Naši ukrajinských kolegov ubezpečujeme, že... Čítať ďalej
26 | 02 | 2022 | TASR/Diana Zaťková

Čína odmieta tvrdenie o invázii

Wang podľa rt.com tiež tvrdí, že Peking chápe „legitímne“ bezpečnostné obavy, ktoré podnietili ruského prezidenta Vladimira Putina k útoku na svojho suseda. Odmietol pritom označiť útok ruských síl na Ukrajinu za „inváziu“.

www.hlavnydennik.sk