Juraj Draxler: Uznávam, mýlil som sa!
26 | 02 | 2022 I Emanuel Orban

Bolo mi to ťažké uveriť! Politológ, bývalý minister školstva, vysokoškolský pedagóg Juraj Draxler komentuje aktuálne dianie v statuse na sociálnej sieti.

Draxler odsudzuje počínanie Ruska voči Ukrajine a následne sa vymedzuje aj voči neustálej jednostrannej propagande zo strany mainstreamu. Jeho najväčším prianím je, aby sa pretrvávajúci spor medzi slovanskými národmi čo najskôr ukončil mierovou cestou. 

Rusko zašlo veľmi ďaleko 

"Áno, toto sú tragicky prelomové dni v histórii Európy. Opäť uznávam, mýlil som sa. Naozaj mi bolo ťažké uveriť, že by ruské sily išli až tak ďaleko, ako pokúsiť sa priamo zachvátiť centrum Kyjeva. V tejto chvíli minimálne ukazujú, že sú pripravení to urobiť.Postupujú opatrne, takže civilné obete sú podľa dostupných informácií nízke. Napriek tomu je to v tejto chvíli už vojna jedného veľkého európskeho štátu proti druhému, ťažko to nazvať inak.Na obraze Ruska, aj prezidenta Putina osobne sa to podpíše dosť dramaticky."

V Kyjeve sa po celú noc bojovalo
Štátna správa mesta Kyjev dnes ráno oznámila, „obyvatelia Kyjeva a obyvatelia hlavného mesta neopúšťajte svoje domovy kvôli pouličným bitkám v meste.“ Píše ukrajinská agentúra Interfax. Ukryte sa V súvislosti s aktívnym nepriateľstvom v uliciach... Čítať ďalej
26 | 02 | 2022 | Rasťo Ekkert

Zasahovanie prezidenta Joea Bidena do vyhroteného sporu 

"Prezident Biden ohlásil vojenskú pomoc (!) v objeme 350 miliónov USD. Teraz, keď má Ukrajina vojnu z veľkej časti prehratú, a ďalší odpor by viedol k tragicky vysokým čislam obetí. A rozum ostáva stať nad tým, ako ukrajinské ministerstvo obrany vyzýva civilov, aby si pripravili zápaľné flaše, ktoré budú hádzať na ruské tanky. A v niektorých štvrtiach podľa všetkého začali civillom rozdávať zbrane. To je naozaj bláznivé."

Reakcia USA, NATO a OSN: Biden sa bude modliť!
Medzinárodné spoločenstvo odsúdilo Moskvu po tom, čo ruský prezident oznámil špeciálnu operáciu v novouznanom Donbase, informuje portál RT. Predstavitelia Spojených štátov, NATO, OSN, ako aj niekoľkých západných štátov kritizovali vyhlásenie... Čítať ďalej
24 | 02 | 2022 | Diana Zaťková

Vplyv propagandy zo strany mainstreamu 

"Samozrejme, tieto dni vidíme aj intenzívnu propagandu. Pri bombardovaní Juhoslávie ani neskôr útokoch na Donbas sme nevideli zďaleka také obrovské úsilie médií západných krajín ukázať obete alebo psychologický dopad vojny na civilov, ako to vidíme teraz."

Kritika mainstreamu na vzniknutú vojnovú situáciu na Ukrajine v podaní Milana Uhríka
Europoslanec Milan Uhrík vo svojom statuse na Facebooku apeluje na rozvážnosť posudzovania vzniknutej vojnovej situácie na Ukrajine. Odmieta jednostranný pohľad, ktorý prezentujú oficiálne mainstreamové médiá. Odmietnime rázne dezinformácie... Čítať ďalej
24 | 02 | 2022 | Emanuel Orban