Zelenskij: "Na obranu našej vlasti sme zostali sami"
25 | 02 | 2022 I Ivan Brožík

"Ukrajina sa nakoniec bránila sama" vyhásil jej prezident Volodymyr Zelenskyj. Podľa neho nikto nebol pripravený zaručiť, že Ukrajina sa nakoniec stane členom NATO.

"Skončili sme pri obrane našej krajiny sami. Kto je pripravený bojovať po našom boku? Nikoho nevidím," povedal vo video prejave k národu, ktorýzverejnil na svojom kanáli Telegram. Informuje TASS.

Podľa Zelenského slov nikto nebol pripravený zaručiť, že Ukrajina sa nakoniec stane členom NATO.

Zrada?

„Každý sa bojí, všetci mlčia,“ povedal. "Odpovedali, že sú s nami, ale nie sú pripravení urobiť z nás členov aliancie."

Ukrajinský líder zároveň poďakoval partnerom za podporu.

"Som vďačný každej krajine, ktorá Ukrajine pomáha nielen slovami, ale aj činmi," povedal.

Moskva neplánuje okupovať Ukrajinské územia

Ruský prezident Vladimir Putin vo štvrtok ráno v televíznom prejave uviedol, že v reakcii na žiadosť hláv donbasských republík sa rozhodol uskutočniť špeciálnu vojenskú operáciu s cieľom chrániť ľudí, „ktorí trpia zneužívaním a zneužívaním“ genocídou zo strany kyjevského režimmu počas ôsmich rokov“. Ruský líder zdôraznil, že Moskva neplánuje okupovať ukrajinské územia.

Ruské ministerstvo obrany ubezpečilo, že ruskí vojaci sa nezameriavajú na ukrajinské mestá, ale obmedzujú sa na chirurgický zásah a zneškodnenie ukrajinskej vojenskej infraštruktúry. Civilnému obyvateľstvu nehrozia žiadne hrozby.

Dni dráždenia medveďa už sa minuli
"Môže Západ ešte prísť k rozumu, alebo žiadny rozum nemá?" Pýta sa v komentári na webe prvnizpravy.cz americký publicista Paul Craig Roberts. "Kremeľ uznal ruské územia, Leninom včlenené do Ukrajiny, za nezávislé štáty, a dal ukrajincom ultimatum... Čítať ďalej
25 | 02 | 2022 | Ivan Brožík
?session=true

______________________________

Pozor, je tu cenzúra!

Vážení čitatelia, ďakujeme Vám za prečítanie článku.

Vždy sme boli radi, ak ste si naše články zdieľali aj na FB. Tam sa ich však vďaka cenzúre a brigádnickým udavačom „závadného obsahu“ zjavuje čoraz menej. My však odmietame tak cenzúru, ako predstavu podľahnúť udavačom, samozvaným, no dočasným majiteľom a strážcom jedinej – ich – prípustnej pravdy.

Na FB zostávame s tým, čo nám „dovolia“, na Telegram prechádzame so všetkými článkami bez cenzúry.

Nájdete nás tu: https://t.me/hlavnydennik

Ďakujeme za vaše nové a pribúdajúce návštevy. Redakcia HD.