Zelenskij je ochotný rokovať o neutrálnom statuse Ukrajiny
25 | 02 | 2022 I Ivan Brožík

Volodymyr Zelenskyj: V Kyjeve sú ruskí diverzanti, som cieľ č.1. Ukrajina je v boji sama - informuje český web echo24.cz

Ukrajina zostala sama v boji proti ruskej armáde, uviedol prezident krajiny Volodymyr Zelenskyj. 

V Kyjeve sú podľa Zelenského "ruskí diverzanti"

Ukrajina zostala sama

Ukrajina zostala sama v boji proti ruskej armáde, uviedol prezident krajiny Volodymyr Zelenskyj. Povedal tiež, že nemieni opustiť Ukrajinu, hoci ho a jeho rodinu považuje Rusko za prvoradý cieľ. Podľa neho do metropoly Kyjeva vstúpili ruskí diverzanti.
„Kto je pripravený s nami bojovať? Nikoho nevidím. Kto je pripravený poskytnúť Ukrajine záruku členstva v NATO? Všetci sa boja,“ citoval dnes server RBK Ukrajina zo Zeleného najnovšieho videoprejavu.

Ochotný rokovať

„My sa ničoho nebojíme, nebojíme sa Ruska,“ dodal ukrajinský prezident s tým, že je ochotný rokovať aj o neutrálnom statuse Ukrajiny. Súčasne však vyjadril pochybnosti, že by sa Ukrajine v takom prípade dostalo bezpečnostných záruk.

Zelenskyj tiež uviedol, že spolu s ďalšími činiteľmi nevyhnutnými pre fungovanie štátu zostáva v kyjevskej vládnej štvrti a že na Ukrajine je stále aj jeho rodina. „Podľa informácií, ktoré máme, ma nepriateľ označil za cieľ číslo jeden. Moju rodinu ako cieľ číslo dva. Chcú politicky zničiť krajinu tým, že zničia hlavu štátu,“ povedal.

Macron na žiadosť Zelenského volal Putinovi
Francúzsky prezident Emmanuel Macron informoval, že zatelefonoval Putinovi na žiadosť Zelenského. Správu zverejnila agentúra TASS. Podľa jeho slov cieľom rozhovoru bola požiadavka „čo najskôr ukončiť nepriateľstvo". Francúzsky prezident Emmanuel... Čítať ďalej
25 | 02 | 2022 | Ivan Brožík

___________________________

Pozor, je tu cenzúra!

Vážení čitatelia, ďakujeme Vám za prečítanie článku.

Vždy sme boli radi, ak ste si naše články zdieľali aj na FB. Tam sa ich však vďaka cenzúre a brigádnickým udavačom „závadného obsahu“ zjavuje čoraz menej. My však odmietame tak cenzúru, ako predstavu podľahnúť udavačom, samozvaným, no dočasným majiteľom a strážcom jedinej – ich – prípustnej pravdy.

Na FB zostávame s tým, čo nám „dovolia“, na Telegram prechádzame so všetkými článkami bez cenzúry.

Nájdete nás tu: https://t.me/hlavnydennik

Ďakujeme za vaše nové a pribúdajúce návštevy. Redakcia HD.