Utečencom z Ukrajiny je pripravené pomôcť aj ďalšie krajské mesto
25 | 02 | 2022 I Eka Balaskova

Mesto Nitra zareagovalo svojim vyhlásením už v priebehu štvrtka. 

K matke slovenských miest sa pridávajú aj vzdelávacie inštitúcie, ktoré v Nitre sídlia.

Ako je pripravené pomôcť mesto?

Mesto Nitra vie pomôcť hlavne s ubytovaní, ale aj ďalšou materiálnou či duchovnou pomocou. Na všetkom sa pracuje "za pochodu" a tak aj formy pomoci sa budú prispôsobovať potrebám. „Nikto nedokáže nahradiť stratený domov, no ak bude treba, pokúsime sa v Nitre obetiam vojny poskytnúť priateľské útočisko,“ uvádza vo vyhlásení radnica.

Slovenská pôdohospodárska univerzita v Nitre

je tiež  pripravená pomôcť. Ukrajinským študentom a vedeckým zamestnancom, ktorí v dôsledku zložitej situácie v krajine budú nútení opustiť svoju vlasť dostanúú na pôde SPU možnosť pokračovať v štúdiu a vo svojej práci.

K ochote pomôcť sa prihlásila aj Fakulta sociálnych vied a zdravotníctva UKF v Nitre: "v rámci svojich možností pripravená poskytnúť pomoc našim ukrajinským študentom v ich náročnej životnej situácii a aktívne sa zapojiť do humanitárnej pomoci".

Cirkevné organizácie

Keďže v Nitre je aj biskupský úrad, ale aj Diecézna charita, k pomoci utečencom priložia pomocnú ruku aj oni. 

Hodnota ľudského života podľa tabuliek
Za usmrtenie medveďom štát zaplatí viac. Historický útok medveďa prepíše sumy, akými štát smrť človeka odškodní. Dušan Mydliar zahynul vlani po tom, čo na neho v Liptovskej Lúžnej nečakane zaútočil medveď. Po štyroch mesiacoch od udalosti pozostalí... Čítať ďalej
25 | 02 | 2022 | Ingrid Vrabcová

Pozor, je tu cenzúra!

Vážení čitatelia, ďakujeme Vám za prečítanie článku.

Vždy sme boli radi, ak ste si naše články zdieľali aj na FB. Tam sa ich však vďaka cenzúre a brigádnickým udavačom „závadného obsahu“ zjavuje čoraz menej. My však odmietame tak cenzúru, ako predstavu podľahnúť udavačom, samozvaným, no dočasným majiteľom a strážcom jedinej – ich – prípustnej pravdy.

Na FB zostávame s tým, čo nám „dovolia“, na Telegram prechádzame so všetkými článkami bez cenzúry.

Nájdete nás tu: https://t.me/hlavnydennik

Ďakujeme za vaše nové a pribúdajúce návštevy. Redakcia HD.