Ukrajina stráca kontrolu nad Hadím ostrovom v Čiernom mori
25 | 02 | 2022 I Ivan Brožík

Ukrajina stratila kontrolu nad Hadím ostrovom v Čiernom mori - je dôležitým strategickým bodom pre plavbu do ukrajinských prístavov. Informuje TASS.

Ukrajina uviedla, že stratila kontakt s ukrajinskou pohraničnou strážou a príslušníkmi ozbrojených síl, ktorí sú rozmiestnení na ostrove, ktorý je súčasťou ukrajinského administratívneho regiónu Odesa.

"Podľa informácií, ktoré máme, bol Hadí ostrov obsadený," uviedli pohraničníci.

Malý ale dôležitý

Hadí ostrov sa nachádza približne 35 km od ukrajinského pobrežia Čierneho mora, neďaleko delty Dunaja. Zohral dôležitú úlohu počas vypočutí Medzinárodného súdneho dvora v súvislosti s územným sporom medzi Ukrajinou a Rumunskom.

Macron na žiadosť Zelenského volal Putinovi
Francúzsky prezident Emmanuel Macron informoval, že zatelefonoval Putinovi na žiadosť Zelenského. Správu zverejnila agentúra TASS. Podľa jeho slov cieľom rozhovoru bola požiadavka „čo najskôr ukončiť nepriateľstvo". Francúzsky prezident Emmanuel... Čítať ďalej
25 | 02 | 2022 | Ivan Brožík

____________________

Pozor, je tu cenzúra!

Vážení čitatelia, ďakujeme Vám za prečítanie článku.

Vždy sme boli radi, ak ste si naše články zdieľali aj na FB. Tam sa ich však vďaka cenzúre a brigádnickým udavačom „závadného obsahu“ zjavuje čoraz menej. My však odmietame tak cenzúru, ako predstavu podľahnúť udavačom, samozvaným, no dočasným majiteľom a strážcom jedinej – ich – prípustnej pravdy.

Na FB zostávame s tým, čo nám „dovolia“, na Telegram prechádzame so všetkými článkami bez cenzúry.

Nájdete nás tu: https://t.me/hlavnydennik

Ďakujeme za vaše nové a pribúdajúce návštevy. Redakcia HD.