Ukrajina spustila raketový útok na ruské územie
25 | 02 | 2022 I Ivan Brožík

Ozbrojené sily Ukrajiny zaútočili na vojenské letisko v Millerove s raketou Točka-U. Informuje o tom ruský web topwar.ru

Ukrajina spustila raketový útok na ruské územie, hovoríme o vojenskom letisku v Millerove v Rostovskej oblasti. Zatiaľ bola hlásená zasiahnutá jedna raketa.

Točka (v kóde NATO SS-21 Scarab) je balistická strela krátkeho doletu. Millerovo je letecká základňa ruského letectva ako súčasť 4. armády vzdušných síl a síl protivzdušnej obrany , Južný vojenský okruh. Základňa je domovom 31. gardového stíhacieho leteckého pluku , ktorý má dve letky strojov Suchoj Su-30 SM (v kóde NATO: Flanker-H).

Veľké škody

Úder bol zasadený na vojenské letisko Millerovo, je tam podľa informácií citovaného webu veľa škôd, hlásia aj zranených. Podľa predbežných informácií sa lietadlá na letisku nedostali pod paľbu kvôli plneniu bojových úloh vo vzduchu. Podrobnosti o tom, čo sa stalo, neboli oznámené. Treba poznamenať, že neexistuje žiadne oficiálne potvrdenie týchto informácií. V uplynulých dňoch bolo na územie Rostovského regiónu vypálených 14 delostreleckých granátov.

Ukrajina páli na Donbas

Ozbrojené sily Ukrajiny podľa citovaného zdroja topwar.ru obnovili ostreľovanie územia republík Donbas v smere Gorlovka a Mariupol s použitím ťažkého delostrelectva a tankov . Obce Panteleymonovka medzi Gorlovkou a Makeevkou, Styla a Kulikovo na juhu DĽR boli pod paľbou Ozbrojených síl Ukrajiny.

Ofenzíva ozbrojených skupín oboch republík medzitým pokračuje, objavili sa neoficiálne informácie, že 57. brigáda Ozbrojených síl Ukrajiny zložila zbrane a požiadala o humanitárny koridor na opustenie bojovej zóny.

Sporné informácie

Informačný zdroj Tsar-Grad s odvolaním sa na vojenského veliteľa Semjona Pegova a jeho kanál WarGonzo píše, že útok mohli uskutočniť ukrajinské jednotky. Ak veríme správam Pegova, potom ozbrojené sily Ukrajiny použili raketu komplexu Točka-U. Rovnaký materiál uvádza, že v čase, keď raketa zasiahla cieľ, nebolo na letisku žiadne lietadlo .Oficiálne zdroje informácie o incidente na letisku v Millerove momentálne nekomentujú.

Zatiaľ nie sú žiadne informácie o tom, z ktorého presného uhla pozícií ukrajinských vojsk mohla byť raketa odpálená, ak by to naozaj bola Točka-U. Iné informačné zdroje píšu, že letisko mohlo byť napadnuté ukrajinským úderným dronom. Ako presne, nie je hlásené. Dodáva portál topwar.ru.

Ťažké straty agresora
Odhadované straty nepriateľa v prvý deň bojov boli: viac ako 350 zabitých Rusov, tanky - viac ako 30, obrnené bojové vozidlá - do 130, lietadlá - 7, vrtuľníky - 6, uviedol vrchný veliteľ ozbrojených síl Ukrajiny Valerij Zalužnyj v prvý deň obrany... Čítať ďalej
25 | 02 | 2022 | Rasťo Ekkert

____________________________

Pozor, je tu cenzúra!

Vážení čitatelia, ďakujeme Vám za prečítanie článku.

Vždy sme boli radi, ak ste si naše články zdieľali aj na FB. Tam sa ich však vďaka cenzúre a brigádnickým udavačom „závadného obsahu“ zjavuje čoraz menej. My však odmietame tak cenzúru, ako predstavu podľahnúť udavačom, samozvaným, no dočasným majiteľom a strážcom jedinej – ich – prípustnej pravdy.

Na FB zostávame s tým, čo nám „dovolia“, na Telegram prechádzame so všetkými článkami bez cenzúry.

Nájdete nás tu: https://t.me/hlavnydennik

Ďakujeme za vaše nové a pribúdajúce návštevy. Redakcia HD.