Ukrajina je pripravená na rozhovory s Ruskom, ak takáto možnosť existuje
25 | 02 | 2022 I Ivan Brožík

Ukrajina je pripravená na rozhovory s Ruskom, ak takáto možnosť existuje — oznámil prezidentský poradca Volodymyra Zelenského Michail Podoljak. Spravu zverejnila agentúra TASS.

"Ak v Moskve povedia, že chcú viesť rozhovory vrátane neutrálneho štatútu, tak sa toho nebojíme," zdôraznil Michail Podoljak.

Kyjev chce mier a je pripravený diskutovať o neutrálnom štatúte Ukrajiny s Ruskom, ak takáto možnosť existuje, povedal pre agentúru Reuters poradca ukrajinského prezidentského úradu Michail Podoljak.

Rokujte!

"Ak sú rozhovory možné, mali by sa uskutočniť. Ak v Moskve povedia, že chcú viesť rozhovory vrátane neutrálneho štatútu, toho sa nebojíme," zdôraznil a dodal: "Môžeme hovoriť aj o tom. Naša pripravenosť na dialóg je súčasťou nášho vytrvalého úsilia o mier," zdôraznil Podoljak.

Opakovaná výzva na rozhovory

Ukrajinský prezident Vladimir Zelenskyj v piatok už skôr vyzval Rusko, aby sa čo najskôr zapojilo do rokovaní s Kyjevom s cieľom minimalizovať straty z vojenských aktivít. Uviedol, že sa nebojí diskutovať o neutrálnom štatúte Ukrajiny a bezpečnostných zárukách s Ruskom. Ukrajinský prezident tiež zdôraznil, že západní partneri Ukrajiny nie sú ochotní poskytnúť krajine členstvo v NATO a poskytnúť jej bezpečnostné záruky.

Operácia špeciál

Ruský prezident Vladimir Putin vo štvrtok ráno ohlásil špeciálnu vojenskú operáciu na základe žiadosti hláv donbasských republík. Ruský líder zdôraznil, že Moskva neplánuje okupovať ukrajinské územia. Ruské ministerstvo obrany neskôr informovalo, že ruské ozbrojené sily neútočia na ukrajinské mestá. Ministerstvo zdôraznilo, že ukrajinskú vojenskú infraštruktúru ničia presné zbrane a civilným obyvateľom nehrozí žiadne ohrozenie.

Do bojov sa zapoja aj ľudia nad 60 rokov
Minister obrany Ukrajiny Oleksiy Reznikov uviedol, že sa rozhodol zapojiť do Síl územnej obrany ľudí starších ako 60 rokov, ktorí sú pripravení na „morálny a fyzický" odpor. Píše Interfax. 18 000 samopalov rozdaných "Vážení Ukrajinci! Totálny... Čítať ďalej
25 | 02 | 2022 | Rasťo Ekkert

__________________________________

Pozor, je tu cenzúra!

Vážení čitatelia, ďakujeme Vám za prečítanie článku.

Vždy sme boli radi, ak ste si naše články zdieľali aj na FB. Tam sa ich však vďaka cenzúre a brigádnickým udavačom „závadného obsahu“ zjavuje čoraz menej. My však odmietame tak cenzúru, ako predstavu podľahnúť udavačom, samozvaným, no dočasným majiteľom a strážcom jedinej – ich – prípustnej pravdy.

Na FB zostávame s tým, čo nám „dovolia“, na Telegram prechádzame so všetkými článkami bez cenzúry.

Nájdete nás tu: https://t.me/hlavnydennik

Ďakujeme za vaše nové a pribúdajúce návštevy. Redakcia HD.