Ťažké straty agresora
25 | 02 | 2022 I Rasťo Ekkert

Odhadované straty nepriateľa v prvý deň bojov boli: viac ako 350 zabitých Rusov, tanky - viac ako 30, obrnené bojové vozidlá - do 130, lietadlá - 7, vrtuľníky - 6, uviedol vrchný veliteľ ozbrojených síl Ukrajiny Valerij Zalužnyj v prvý deň obrany pred ruským útokom. Uviedla vo svojej správe agentúra Interfax.

Prvý deň obrany

"Táto ťažká doba sa skončila tým, že sme nedovolili nepriateľovi dosiahnuť naše plány agresie. Trvá 19 hodín nášho odporu voči rozsiahlej ruskej invázii," napísal na Facebooku.

Ťažké boje na rôznych miestach

Zalužnyj poznamenal, že ukrajinská armáda pokračuje v boji o Charkov, Cherson, Sumy, Ochtyrku a Severský smer. Podľa neho od 00:00 25. februára skupina obranných síl vedie organizovanú obrannú operáciu na juhu, určitá sila vedie obranné boje v oblasti východne od Chersonu. "Mechanizované jednotky Ozbrojených síl Ukrajiny dobyli späť cestný most a usadili sa na ľavom brehu Dnepra. Naše mechanizované jednotky v oblasti Rykove porazili zdrvujúce sily nepriateľa. Nepriateľ je zničený, bez úspechu," povedal Zalužnyj. Uviedol, že na Severskom smere sa bojuje v okresoch Víťazstvo a Gluchov, nepriateľská kolóna bola zastavená a jednotky Prvej tankovej brigády na rieke Belous v smere na Černihiv zastavili prevažujúce okupačné sily.

Prezidentka jednomyseľne s premiérom: Rusko nesmie ovládnuť Ukrajinu
Vo štvrtok, 24. februára 2022 k národu prehovorila prezidentka Slovenskej republiky, Zuzana Čaputová a vzápätí po nej aj premiér Eduard Heger (OĽaNO). Oba príhovory odzneli v RTVS. Vo svojom emotívne podanom príhovore pripomenula dezinformácie,... Čítať ďalej
24 | 02 | 2022 | Eka Balaskova

Na vode i vo vzduchu

"Námorné sily ozbrojených síl Ukrajiny pokračujú v bojoch v juhozápadnej časti Čierneho mora. Bránia sa základne a prístavy Odesa, Južný, Očakovo, Čierne more. Na obranu boli presunuté určité sily a prostriedky. Kyjev,“ povedal Zalužnyj. Uviedol, že letectvo ozbrojených síl Ukrajiny odráža vzdušné útoky nepriateľa, vykonáva neustály prieskum pomocou UAV, zasahuje kolóny okupačných vojsk v oblastiach Nová Zburivka, Kupjansk, Nová Kachovka a nepriateľské výsadky pri letisku Gostomel. „Skupina spoločných síl v Doneckej a Luhanskej oblasti obnovila situáciu na frontoch v dôsledku nepriateľských akcií v niektorých oblastiach. Povedal Zalužnyj.

https://www.hlavnydennik.sk/2022/02/24/v-moskve-boli-protesty-video

Pozor, je tu cenzúra!

Vážení čitatelia, ďakujeme Vám za prečítanie článku.

Vždy sme boli radi, ak ste si naše články zdieľali aj na FB. Tam sa ich však vďaka cenzúre a brigádnickým udavačom „závadného obsahu“ zjavuje čoraz menej. My však odmietame tak cenzúru, ako predstavu podľahnúť udavačom, samozvaným, no dočasným majiteľom a strážcom jedinej – ich – prípustnej pravdy.

Na FB zostávame s tým, čo nám „dovolia“, na Telegram prechádzame so všetkými článkami bez cenzúry.

Nájdete nás tu: https://t.me/hlavnydennik

Ďakujeme za vaše nové a pribúdajúce návštevy. Redakcia HD.