Sankcie už dopadajú aj na kultúru: Ruský dirigent si musí vybrať!
25 | 02 | 2022 I Diana Zaťková

Starosta Milána dal dirigentovi La Scaly, ktorý je Rus, podmienku. Buď urobíš TOTO, alebo končíš!

Starosta Milána Giuseppe Sala povedal Valerijovi Gergievovi, dirigentovi blízkemu ruskému prezidentovi Vladimirovi Putinovi, že mu v marci nebude umožnené viesť orchester v prestížnej opere La Scala. Pokiaľ neodsúdi ruskú inváziu na Ukrajinu, uvádza denník Guardian. 

Starosta Giuseppe Sala, ktorý je zároveň prezidentom La Scaly presne uviedol: "Žiadame ho, aby zaujal jasné stanovisko proti tejto invázii a v prípade, že tak neurobí, budeme musieť od spolupráce odstúpiť."

Gergiev, hudobný riaditeľ petrohradského Mariinského divadla, ktorému Putin udelil cenu Hrdina práce Ruskej federácie, sa má 5. marca vrátiť do La Scaly, aby dokončil program Čajkovského Pikovej dámy.

Kremeľ zaslal agentúre Reuters niekoľko riadkov: Prichádza odveta!
Kremeľ odmietol komentovať možné rozhovory medzi ruským prezidentom Vladmirom Putinom a ukrajinským prezidentom Volodymyrom Zelenským. Celkom ticho však ruská vláda predsa len nezostala. Kremeľ uznal ochotu ukrajinského prezidenta diskutovať o... Čítať ďalej
25 | 02 | 2022 | Diana Zaťková

Pozor, je tu cenzúra!

Vážení čitatelia, ďakujeme Vám za prečítanie článku.

Vždy sme boli radi, ak ste si naše články zdieľali aj na FB. Tam sa ich však vďaka cenzúre a brigádnickým udavačom „závadného obsahu“ zjavuje čoraz menej. My však odmietame tak cenzúru, ako predstavu podľahnúť udavačom, samozvaným, no dočasným majiteľom a strážcom jedinej – ich – prípustnej pravdy.

Na FB zostávame s tým, čo nám „dovolia“, na Telegram prechádzame so všetkými článkami bez cenzúry.

Nájdete nás tu: https://t.me/hlavnydennik

Ďakujeme za vaše nové a pribúdajúce návštevy. Redakcia HD.