Ruský plukovník odhaduje trvanie invázie na...
25 | 02 | 2022 I Ivan Brožík

Ruský plukovník ohraničil pravdepodobný dátum ukončenia špeciálnej ruskej operácie na Ukrajine. Informoval web riafan.ru.

Ruské ministerstvo obrany medzitým informovalo o tom, ako operácia pokračuje.

Podľa najnovších údajov je vyradených takmer 80 pozemných zariadení vojenskej infraštruktúry Ukrajiny. Hovoríme najmä o 11 letiskách vzdušných síl, troch veliteľských stanovištiach, námorných základniach a 18 radarových staniciach systémov protivzdušnej obrany S-300 a Buk-M1. Podľa ministerstva obrany bol zostrelený bojový vrtuľník a štyri útočné drony Bayraktar TB-2.

Logika odpovedá

Vojenský vyslúžilec, plukovník Michail Timošenko v rozhovore pre Federálnu tlačovú agentúru komentoval vojenskú operáciu. Podľa jeho názoru by to malo trvať do začiatku jari, keďže Federálna agentúra pre leteckú dopravu oznámila, že na juhu Ruska bola od 03:45 moskovského času 24. februára do 03:45 moskovského času do začiatku marci prerušená činnosť jedenástich letísk.

„Ako dlho bude trvať špeciálna vojenská operácia? Mám takýto predpoklad: takmer na týždeň sme zastavili lety komerčného civilného letectva v južnom okrese Ruska. Myslím si, že operácia je určená na tento čas.“

Zástupkyňa Štátnej dumy Elena Drapeko sa v tejto súvislosti domnieva, že rozhodnutie prinútiť Ukrajinu k mieru bolo vynútené, a poznamenala, že Rusko nie je nepriateľom ukrajinského ľudu.

Živé štíty v Kyjeve?
Ministerstvo obrany Ukrajiny oznámilo zablokovanie Kyjeva zo západného smeru. Ruské ozbrojené sily blokovali Kyjev zo západného smeru, hlavné sily vzdušných síl sa spojili s predsunutou skupinou v oblasti Hostomeľ. Informuje o tom aj ministerstvo... Čítať ďalej
25 | 02 | 2022 | Ivan Brožík

__________________________

Pozor, je tu cenzúra!

Vážení čitatelia, ďakujeme Vám za prečítanie článku.

Vždy sme boli radi, ak ste si naše články zdieľali aj na FB. Tam sa ich však vďaka cenzúre a brigádnickým udavačom „závadného obsahu“ zjavuje čoraz menej. My však odmietame tak cenzúru, ako predstavu podľahnúť udavačom, samozvaným, no dočasným majiteľom a strážcom jedinej – ich – prípustnej pravdy.

Na FB zostávame s tým, čo nám „dovolia“, na Telegram prechádzame so všetkými článkami bez cenzúry.

Nájdete nás tu: https://t.me/hlavnydennik

Ďakujeme za vaše nové a pribúdajúce návštevy. Redakcia HD.