Živé štíty v Kyjeve?
25 | 02 | 2022 I Ivan Brožík

Ministerstvo obrany Ukrajiny oznámilo zablokovanie Kyjeva zo západného smeru. Ruské ozbrojené sily blokovali Kyjev zo západného smeru, hlavné sily vzdušných síl sa spojili s predsunutou skupinou v oblasti Hostomeľ. Informuje o tom aj ministerstvo obrany Ruskej federácie. Správu priniesli agentúry ČTK a TASS, informovala o tom britská BBC a HD čerpá z armádneho webu topwar.ru.

Podľa správy sa hlavné sily výsadkových jednotiek spojili s jednotkami včerajšieho výsadku v oblasti Hostomeľ, čím zablokovali hlavné mesto Ukrajiny zo západného smeru. Ako bolo vysvetlené na vojenskom oddelení, vo štvrtok sa v oblasti letiska Hostomeľ zakopali útočné sily, ktoré držali predmostie až do príchodu hlavných paradesantných síl.

Masívny útok

Do operácie bolo zapojených asi 200 ruských vrtuľníkov, systém protivzdušnej obrany Ukrajiny bol potlačený, systémy elektronického boja boli využité v oblasti bojových operácií.

Živé štíty?

Je potrebné poznamenať, že počas dobytia letiska bola zničená jednotka zo špeciálnych síl Ukrajiny. Počas operácie nedošlo k žiadnym obetiam medzi ruskými vojakmi. Aj obkľúčenie a blokovanie mesta Černihiv potvrdzuje ministerstvo obrany. Ozbrojené sily podľa správy ukončili blokádu mesta a prijímajú sa opatrenia na zamedzenie obetí medzi civilným obyvateľstvom. Podrobnosti o operácii nie sú uvedené.

Ozbrojené sily Ukrajiny medzitým začali umiestňovať zariadenia Grad MLRS priamo medzi obytné oblasti Kyjeva, zariadenia sú namierené na Hostomel, ako uviedlo vojenské oddelenie, ukrajinská armáda sa rozhodla skryť za civilné obyvateľstvo ako ľudský štít . Okrem toho sú zbrane voľne distribuované v Kyjeve. Na webe sa objavili zábery z distribúcie zbraní, guľomety sa jednoducho vyložia z nákladných áut a rozdelia sa všetkým bez toho, aby si pýtali pasy.

Kremeľ zaslal agentúre Reuters niekoľko riadkov: Prichádza odveta!
Kremeľ odmietol komentovať možné rozhovory medzi ruským prezidentom Vladmirom Putinom a ukrajinským prezidentom Volodymyrom Zelenským. Celkom ticho však ruská vláda predsa len nezostala. Kremeľ uznal ochotu ukrajinského prezidenta diskutovať o... Čítať ďalej
25 | 02 | 2022 | Diana Zaťková

_________________________

Pozor, je tu cenzúra!

Vážení čitatelia, ďakujeme Vám za prečítanie článku.

Vždy sme boli radi, ak ste si naše články zdieľali aj na FB. Tam sa ich však vďaka cenzúre a brigádnickým udavačom „závadného obsahu“ zjavuje čoraz menej. My však odmietame tak cenzúru, ako predstavu podľahnúť udavačom, samozvaným, no dočasným majiteľom a strážcom jedinej – ich – prípustnej pravdy.

Na FB zostávame s tým, čo nám „dovolia“, na Telegram prechádzame so všetkými článkami bez cenzúry.

Nájdete nás tu: https://t.me/hlavnydennik

Ďakujeme za vaše nové a pribúdajúce návštevy. Redakcia HD.