Rusi odkryli karty
25 | 02 | 2022 I Ivan Brožík

"Hlavným cieľom operácie na ochranu Donbasu je postaviť „bábkový režim“ Ukrajiny pred súd za jeho zločiny, a to aj proti Rusom." Oznámila to počas brífingu oficiálna predstaviteľka ruského ministerstva zahraničia Maria Zacharova. Informuje web iz.ru.

„Úlohou operácie je postaviť súčasných vodcov [Kyjeva], bábkového režimu, pred súd za zločiny spáchané počas týchto rokov na civilistoch vrátane občanov Ruskej federácie,“ povedala Zacharovová.

Navyše zdôraznila, že cieľom operácie na ochranu Donbasu nie je vytvorenie hrozby pre civilné obyvateľstvo Ukrajiny.

Nič proti civilistom

„Rada by som zdôraznila, že počas špeciálnej operácie, ktorá sa v súčasnosti na Ukrajine uskutočňuje, ruské ozbrojené sily nezvádzajú raketové, letecké ani delostrelecké útoky na mestá v Ukrajine. Vojenská infraštruktúra, zariadenia protivzdušnej obrany, vojenské letiská a letectvo ozbrojených síl Ukrajiny sú vyradené z prevádzky. Nikto konkrétne nevytvára žiadnu hrozbu pre civilné obyvateľstvo, “pripomenula Zacharovová počas brífingu.

"Ide o ich budúcnosť"

V ten istý deň predtým ruský minister zahraničných vecí Sergej Lavrov povedal, že operácia na Donbase umožní Ukrajincom určiť svoju budúcnosť . Pripomenul, že Moskva reagovala na priame výzvy vedenia republík Donbasu, aby poskytla vojenskú pomoc „zoči-voči agresorovi“. Lavrov tiež poznamenal, že Rusko bude pripravené na rokovania s Ukrajinou , len čo Ozbrojené sily Ukrajiny (APU) zložia zbrane . Poznamenal, že ruská strana sa drží pozície oslobodenia Ukrajiny od militarizmu a neonacizmu.

Zápalná iskra

Situácia na Donbase sa vyhrotila 17. februára. V Doneckej a Luhanskej ľudovej republike bolo hlásené silné ostreľovanie ukrajinskými bezpečnostnými silami, a to aj z ťažkých zbraní. Republiky vyhlásili všeobecnú mobilizáciu a evakuáciu civilného obyvateľstva na územie Ruska.

Od roku 2014 ukrajinské úrady vedú vojenskú operáciu proti obyvateľom Donbasu, ktorí odmietli uznať výsledky štátneho prevratu a novej vlády na Ukrajine. Kyjev zároveň zo súčasného stavu viní Moskvu. Píše sa v správe iz.ru o brífingu na ministerstve zahraničných vecí v Moskve.

Ruský plukovník odhaduje trvanie invázie na...
Ruský plukovník ohraničil pravdepodobný dátum ukončenia špeciálnej ruskej operácie na Ukrajine. Informoval web riafan.ru. Ruské ministerstvo obrany medzitým informovalo o tom, ako operácia pokračuje. Podľa najnovších údajov je vyradených takmer... Čítať ďalej
25 | 02 | 2022 | Ivan Brožík

________________________

Pozor, je tu cenzúra!

Vážení čitatelia, ďakujeme Vám za prečítanie článku.

Vždy sme boli radi, ak ste si naše články zdieľali aj na FB. Tam sa ich však vďaka cenzúre a brigádnickým udavačom „závadného obsahu“ zjavuje čoraz menej. My však odmietame tak cenzúru, ako predstavu podľahnúť udavačom, samozvaným, no dočasným majiteľom a strážcom jedinej – ich – prípustnej pravdy.

Na FB zostávame s tým, čo nám „dovolia“, na Telegram prechádzame so všetkými článkami bez cenzúry.

Nájdete nás tu: https://t.me/hlavnydennik

Ďakujeme za vaše nové a pribúdajúce návštevy. Redakcia HD.