Otcovia biskupi pozývajú k pôstu a modlitbe
25 | 02 | 2022 I Eka Balaskova

Slovenskí biskupi už v prvý deň útoku na Ukrajinu pozvali veriacich k modlitbám a pôstu za túto krajinu. 

Vo svojom príhovore k veriacim pripomenuli, že vojna spôsobí utrpenie mnohých ľudí.

Skúška pre všetkých

"Naše srdcia nech sú otvorené pre tých, ktorí budú potrebovať pomoc. Nebojme sa podeliť, prejavme lásku. Bude to náročný čas, skúška pre všetkých. No pamätajte, že Pán nás nikdy neopustí a pomôže nám!" Povzbudzujú dušpastieri svojich veriacich vo svojej výzve. "Modlime sa každý deň za skončenie vojny. Vkladajme túto prosbu do svätých omší a Eucharistických adorácií, obetujme na tento úmysel pravidelne svätý ruženec. Každý piatok sa za ukončenie konfliktu postime a na blížiacu sa Popolcovú stredu nech je prísny pôst vyjadrením nášho zjednotenia s modlitbou Svätého Otca za obnovenie mieru na Ukrajine."

Nebojme sa!

"Obráťme sa od každého zla a hriechu a žime v posväcujúcej milosti. V duchu evanjelia, majme zažaté sviece a pripravený olej do nádob. Neodkladajme na neskôr zmierenie s Bohom a s ľuďmi. Konajme dobré skutky, chráňme sa pýchy aj malomyseľnosti a náš život nech je za každých okolností na Božiu oslavu! Žehnajú Vám a sú v modlitbe s Vami spojení slovenskí biskupi," uzatvárajú pozvanie otcovia biskupi.

Výzva pre Slovákov - darujte krv
Zásoby krvi sú podľa Národnej transfúznej služby (NTS) stabilné, napriek tomu vyzýva ľudí, aby darovali krv. Informuje agentúra TA SR. Zásoby krvi sú aktuálne stabilné, ubezpečila Národná transfúzna stanica (NTS) SR. Napriek tomu v reakcii na... Čítať ďalej
25 | 02 | 2022 | TASR/Ivan Brožík

Pozor, je tu cenzúra!

Vážení čitatelia, ďakujeme Vám za prečítanie článku.

Vždy sme boli radi, ak ste si naše články zdieľali aj na FB. Tam sa ich však vďaka cenzúre a brigádnickým udavačom „závadného obsahu“ zjavuje čoraz menej. My však odmietame tak cenzúru, ako predstavu podľahnúť udavačom, samozvaným, no dočasným majiteľom a strážcom jedinej – ich – prípustnej pravdy.

Na FB zostávame s tým, čo nám „dovolia“, na Telegram prechádzame so všetkými článkami bez cenzúry.

Nájdete nás tu: https://t.me/hlavnydennik

Ďakujeme za vaše nové a pribúdajúce návštevy. Redakcia HD.