Možno sa práve pozeráte na "náhradníka" za prezidenta Zelenského
25 | 02 | 2022 I Ivan Brožík

Zelenského náhradu už prepravujú do Kyjeva z Krymu v konvoji 22. armádneho zboru. Informuje o tom článok na portáli svpressa.ru.

Pre prezidenta Volodymyra Zelenského vyzerá všetko dosť beznádejne. V skutočnosti začal mávať bielou vlajkou a prosiť o milosť Moskvy. Ako inak vnímať jeho vyhlásenie, že ukrajinský vodca teraz zrazu súhlasí s diskusiou o neutrálnom štatúte svojej krajiny? (Pýta sa autor článku, Sergej Iščenko.)

Volodymyr Zelenskyj konkrétne povedal: "Nebojíme sa Ruska, nebojíme sa hovoriť s Ruskom, nebojíme sa hovoriť o všetkom, o bezpečnostných zárukách pre náš štát, nebojíme sa hovoriť o neutrálnom statuse."

Keby

Keby to povedal pred mesiacom alebo dvoma, keď Vladimir Putin navrhol Západu hovoriť o ruských bezpečnostných zárukách, je veľmi možné, že by sa v týchto častiach nič nezačalo.

Čo bude ďalej?

Prezident Ruska od samého začiatku operácie avizoval, že okupácia susednej krajiny nie je politickým cieľom Moskvy. Preto po stabilizácii tamojšej situácie silou zbraní sa ruské jednotky čoskoro rozídu do svojich domovov. A čo bude potom na Ukrajine?

"Putin o tom doteraz hovoril najvšeobecnejšie: demilitarizácia a denacifikácia. Pri prvom je všetko viac-menej jasné. Všetky ťažké zbrane tam budú zničené alebo zabavené. Čo sa, mimochodom, dnes úspešne a každú minútu realizuje. Oveľa ťažšie to je – s denacifikáciou." Píše Sergej Iščenko na portáli svpressa.ru.

Spomínate si na výrok o treste?

Všimli ste si, ako Putin vo svojom prvom prejave na začiatku operácie povedal, že všetci tí, ktorí sa podieľali na zverstvách a masakroch páchaných na civilnom obyvateľstve na Ukrajine, "sú nám známi po mene a budú trpieť zaslúženým trestom?" To znamená, že po skončení bojov, "podľa zoznamov zostavených vopred, budú títo jednotlivci rýchlo chytení FSB a poslaní do Lefortova a Matrosskoj Tišiny. A tam budú čakať na súdne rozhodnutia." Píše nami citovaný zdroj.

A teraz to prichádza

"Zdá sa, že už vidno veľmi približné politické kontúry vedenia tohto nového Ruska. Ak áno, potom ďalším vládcom Ukrajiny bude kedysi veľmi slávny a dnes polozabudnutý proruský ukrajinský politik Oleg Carev. (na obrázku - poznámka red. HD.) Rodák z Dnepropetrovska. V minulosti bol poslancom Najvyššej rady, zástupcom šéfa frakcie Strany regiónov v Najvyššej rade, poradcom predsedu vlády Ukrajiny."

"V roku 2014 už kandidoval na prezidenta Ukrajiny, no z vlastnej iniciatívy sa kandidatúry vzdal. Potom bol zvolený za predsedu parlamentu Novorosije, do ktorej sa chystal zjednotiť Luganskú a Doneckú ľudovú republiku. Čoskoro sa však ukázalo, že myšlienka s Novorossijou je neaktuálna a Oleg Carev na dlhé roky zmizol na Kryme, kde začal podnikať v sanatóriách. A teraz zrejme opäť môže prísť jeho hodina." Píše nami citovaný zdroj.

CIA už vypustila náznaky

Pravdepodobne ako prvý o nadchádzajúcom zázračnom návrate Careva do veľkej politiky už 20. februára 2022 s odvolaním sa na americkú CIA informoval britský denník Financial Times. „Celkom zábavná situácia,“ povedal carev následne v telefóne pre Financial Times. A údajne dodal, že sa na rolu, ktorá mu bola pripísaná, úplne nehodí. "Pozrite sa na mňa. Ani ma nepozývajú hovoriť na štátnych kanáloch, pretože nie som dosť veľký. Pracujem ako riaditeľ sanatória v Jalte, “podľa Financial Times to bol Carevov komentár kinformácii o jeho návrate do Kyjeva a rovno na prezidentský stolec.

Lenže!

"Potom sa však stalo niečo veľmi dôležité pre pochopenie situácie. Už 24. februára, teda v prvý deň po začatí špeciálnej operácie, sám Carev povedal Russkej Vesne: „Som živý a zdravý. Som na Ukrajine. Mobilný internet sa nedá zapnúť a aj so satelitným modemom je stále nebezpečné ísť do éteru. Víťazstvo je už nevyhnutné. Ukrajina bude slobodná a denacifikovaná. Počkajte na správy." - Píše Sergej Iščenko na portáli svpressa.ru.

Ak sa to pokúsite čítať v kontexte prebiehajúcich vojenských aktivít, potom bez veľkého rizika omylu jecelkom možné predpokladať, že Carev je teraz niekde v bojových zostavách 22. armádneho zboru, ktorý postupuje z Krymu cez územie Chersonskej oblasti na Kyjev." Dodáva nami citovaný zdroj.

Kremeľ zaslal agentúre Reuters niekoľko riadkov: Prichádza odveta!
Kremeľ odmietol komentovať možné rozhovory medzi ruským prezidentom Vladmirom Putinom a ukrajinským prezidentom Volodymyrom Zelenským. Celkom ticho však ruská vláda predsa len nezostala. Kremeľ uznal ochotu ukrajinského prezidenta diskutovať o... Čítať ďalej
25 | 02 | 2022 | Diana Zaťková

___________________________

Pozor, je tu cenzúra!

Vážení čitatelia, ďakujeme Vám za prečítanie článku.

Vždy sme boli radi, ak ste si naše články zdieľali aj na FB. Tam sa ich však vďaka cenzúre a brigádnickým udavačom „závadného obsahu“ zjavuje čoraz menej. My však odmietame tak cenzúru, ako predstavu podľahnúť udavačom, samozvaným, no dočasným majiteľom a strážcom jedinej – ich – prípustnej pravdy.

Na FB zostávame s tým, čo nám „dovolia“, na Telegram prechádzame so všetkými článkami bez cenzúry.

Nájdete nás tu: https://t.me/hlavnydennik

Ďakujeme za vaše nové a pribúdajúce návštevy. Redakcia HD.