Mesto Veľké Kapušany je pripravené poskytnúť pomoc utečencom z Ukrajiny
25 | 02 | 2022 I Gabriela Fedičová/TASR

Mesto Veľké Kapušany v Michalovskom okrese je pripravené poskytnúť pomoc utečencom z Ukrajiny. Zabezpečené má pre nich telocvične základných škôl a aj ďalšie budovy v správe mesta. Pre TASR to v piatok povedal primátor Peter Petrikán.

Ako dodal, po vypuknutí vojny na Ukrajine zasadol vo štvrtok (24. 2.) krízový štáb mesta. „Kontaktoval som aj riaditeľky mestských základných škôl. Aby počítali s tým, že budeme poskytovať ich telocvične pre ľudí, ktorí pred vojnou utekajú,“ spomenul s tým, že situáciu konzultoval i so zamestnancami technických služieb. „Aj ich, aj mestskú políciu som požiadal, aby nečerpali dovolenky a v prípade príchodu utečencov boli k dispozícii,“ podotkol a zhrnul, že pre situáciu u východných susedov Slovenska je v kontakte s cudzineckou políciou.

Agresívne konanie Ruska voči Ukrajine je neospravedlniteľné
Poslanec Európskeho parlamentu združený vo frakcii Progresívnej aliancii socialistov a demokratov Robert Hajšel rázne odsúdil počínanie prezidenta Ruskej federácie Vladimíra Putina formou vojenského útoku voči Ukrajine. Robert Hajšel stále dúfal,... Čítať ďalej
24 | 02 | 2022 | Emanuel Orban

Primátor tiež pripomenul, že Veľké Kapušany evidujú na svojom území Ukrajincov. „Majú u nás trvalé pobyty, národnostné spolunažívanie je v poriadku, vedeli sme nájsť dohodu pri riešení problémov,“ skonštatoval a doplnil, že samospráva má na Ukrajine svoje partnerské mesto, ktorým je Svaľava. „Výbuchy od nich boli 250 kilometrov, nevedia, čo ich čaká a uvažujú aj nad opustením domova. Ťažko sa to komentuje, situácia je naozaj vážna,“ zdôraznil.

Strach podľa neho zasiahol aj obyvateľov Veľkých Kapušian. „Vyzýval som ich na pokoj,“ informoval a poznamenal, že mestskí policajt vo štvrtok (24. 2.) zaznamenali prechod utečencov cez mesto. „Odchádzali však ďalej, čakali na dopravné spoje smerom do Košíc,“ uzavrel Petrikán.

Pozor, je tu cenzúra!

Vážení čitatelia, ďakujeme Vám za prečítanie článku.

Vždy sme boli radi, ak ste si naše články zdieľali aj na FB. Tam sa ich však vďaka cenzúre a brigádnickým udavačom „závadného obsahu“ zjavuje čoraz menej. My však odmietame tak cenzúru, ako predstavu podľahnúť udavačom, samozvaným, no dočasným majiteľom a strážcom jedinej – ich – prípustnej pravdy.

Na FB zostávame s tým, čo nám „dovolia“, na Telegram prechádzame so všetkými článkami bez cenzúry.

Nájdete nás tu: https://t.me/hlavnydennik

Ďakujeme za vaše nové a pribúdajúce návštevy. Redakcia HD.