Kremeľ: Sme pripravení vyslať zástupcov na rozhovory s Kyjevom do Minska
25 | 02 | 2022 I Diana Zaťková

Kremeľ prostredníctvom ruskej štátnej tlačovej agentúry uviedol, že Moskva je pripravená vyslať svojich zástupcov na rozhovory s Kyjevom do Minska, informuje CNN.

Podľa vyjadrenia hovorcu Kremľa Dmitrija Peskova je Moskva pripravená vyslať svojich zástupcov do bieloruského hlavného mesta Minsk na rozhovory s Kyjevom, informovala ruská štátna tlačová agentúra RIA-Novosti. 

„Na základe Zelenského návrhu na diskusiu o neutrálnom štatúte Ukrajiny môže ruský prezident Vladimir Putin vyslať zástupcov ruského ministerstva obrany, ministerstva zahraničných vecí a svojej administratívy na rokovania s ukrajinskou delegáciou,“ uvádza sa vo vyhlásení.

Ako platforma pre konverzáciu bol vybraný Minsk.

Tento krok prichádza v čase, keď je Ukrajinoa pod značným tlakom, keďže sa zdá, že ruské sily sa blížia ku Kyjevu. Podľa ukrajinského ministerstva obrany vstúpili do štvrte Obolon na severe mesta, len pár kilometrov od jeho centra.

Ukrajina je pripravená na rozhovory s Ruskom, ak takáto možnosť existuje
Ukrajina je pripravená na rozhovory s Ruskom, ak takáto možnosť existuje — oznámil prezidentský poradca Volodymyra Zelenského Michail Podoljak. Spravu zverejnila agentúra TASS. "Ak v Moskve povedia, že chcú viesť rozhovory vrátane neutrálneho... Čítať ďalej
25 | 02 | 2022 | Ivan Brožík

Pozor, je tu cenzúra!

Vážení čitatelia, ďakujeme Vám za prečítanie článku.

Vždy sme boli radi, ak ste si naše články zdieľali aj na FB. Tam sa ich však vďaka cenzúre a brigádnickým udavačom „závadného obsahu“ zjavuje čoraz menej. My však odmietame tak cenzúru, ako predstavu podľahnúť udavačom, samozvaným, no dočasným majiteľom a strážcom jedinej – ich – prípustnej pravdy.

Na FB zostávame s tým, čo nám „dovolia“, na Telegram prechádzame so všetkými článkami bez cenzúry.

Nájdete nás tu: https://t.me/hlavnydennik

Ďakujeme za vaše nové a pribúdajúce návštevy. Redakcia HD.