A. Bekmatov: Na strane mieru
25 | 02 | 2022 I Eka Balaskova

Tak ako predseda hnutia Socialisti.sk doteraz odsudzoval ozbrojené agresie v Juhoslávii, Afganistane, Iraku, Sýrii či Líbyi, tak dnes odsudzuje aj útok Ruskej federácie na územie Ukrajiny.

Krok Vladimira Putina sa nedá ospravedlniť ničím. Ak mohli byť doterajšie aktivity Ruskej federácie chápané ako porovnateľné s krokmi NATO, príp. USA, dnešným dňom bola táto symetria nenávratne porušená.

Ako je to s tými veľmocami

"My, radikálni ľavičiari, sa dlhodobo snažíme upozorňovať na fakt, že v geopolitike kapitalistických štátov niet priestoru pre kategórie dobra a zla. Aj keď sa propaganda jednej či druhej strany snaží vytvoriť čierno-biele videnie tejto problematiky, neexistuje dobrá a zlá veľmoc." A. Bekmatov ďalej vysvetľuje: "Lebo každá kapitalistická veľmoc háji len svoje záujmy, ktoré sú dobré pre ňu (v istej chvíli možno i pre jej spojencov), no nemusia byť dobré pre ostatných. Problém je, ak na seba narazia záujmy dvoch či viacerých veľmocí."

A presne toto sa stalo na Ukrajine

"Narazili do saeba záujmy expandujúceho Washingtonu a Moskvy, ktorá sa ozhodla o svoju tradičnú sféru vplyvu zápasiť stoj čo stoj. Nebol za tým boj dobra a zla, či boj za slobodu ukrajinského národa, ale cynické šachy dvoch veľmocí, v ktorých je Ukrajina len základňou ekonomických ziskov, ľudských zdrojov a z armádneho hľadiska strategických pozícií." Upozorňuje predseda Socialistov.

Prezidentka jednomyseľne s premiérom: Rusko nesmie ovládnuť Ukrajinu
Vo štvrtok, 24. februára 2022 k národu prehovorila prezidentka Slovenskej republiky, Zuzana Čaputová a vzápätí po nej aj premiér Eduard Heger (OĽaNO). Oba príhovory odzneli v RTVS. Vo svojom emotívne podanom príhovore pripomenula dezinformácie,... Čítať ďalej
24 | 02 | 2022 | Eka Balaskova
?session=true

Vojna na Ukrajine nezačala až dnes

"Tá na Ukrajine prebieha už ôsmy rok a my sme sa doteraz len tvárili, že ak je konflikt zamrznutý, tak ľudia na oboch stranách frontu nežijú pod hlavňami zbraní, v strachu a nedostatku. A miesto toho, aby sme sa ako Európa všemožne snažili prispieť k zastaveniu šialeného tempa koncentrácie vojsk a arzenálu na oboch stranách teraz už neexistujúceho donbaského frontu, tak sme sa primkli k jednému z veľkých hráčov a teraz len bezmocne sledujeme, ako ten druhý po strate akýchkoľvek zábran hrá vabank bez ohľadu na životy bežných obyvateľov Ukrajiny." Píše Bekmatov na sociálnej sieti.

Cestu sme si už zvolili

"Ešte pred niekoľkými dňami sme mali šancu vydať sa cestou, na konci ktorej by sa bezpečne mohli cítiť všetci. Miesto toho sme sa však vydali cestou, na ktorej sa nebude cítiť bezpečne nikto," uzatvára A. Bekmatov.

Ján Čarnogurský: Omyly ukrajinskej elity
Vo štvrtok (24. 2.) sme sa zobudili s myšlienkami na rannú kávu, ale predtým sme si zapli počítač na správy a začali sa na nás valiť obrázky a spravodajstvo o ruskom útoku na letiská a vojenské zariadenia na Ukrajine. Útok nasleduje len tri dni od... Čítať ďalej
25 | 02 | 2022 | Ivan Brožík

Pozor, je tu cenzúra!

Vážení čitatelia, ďakujeme Vám za prečítanie článku.

Vždy sme boli radi, ak ste si naše články zdieľali aj na FB. Tam sa ich však vďaka cenzúre a brigádnickým udavačom „závadného obsahu“ zjavuje čoraz menej. My však odmietame tak cenzúru, ako predstavu podľahnúť udavačom, samozvaným, no dočasným majiteľom a strážcom jedinej – ich – prípustnej pravdy.

Na FB zostávame s tým, čo nám „dovolia“, na Telegram prechádzame so všetkými článkami bez cenzúry.

Nájdete nás tu: https://t.me/hlavnydennik

Ďakujeme za vaše nové a pribúdajúce návštevy. Redakcia HD.