Rusi ostreľujú nemocnice (pohľad z Ukrajinskej strany)
24 | 02 | 2022 I Rasťo Ekkert

„Ruskí vojaci ostreľujú nemocnice,“ napísal na svojej facebookovej stránke ukrajinský minister zdravotníctva Viktor Ljaško. Uviedla ukrajinská agentúra Interfax.

Minister tvrdí, že ostreľujú nemocnice

"Ruskí okupanti ostreľujú nemocnice! Ide o priame porušenie Ženevskej konvencie ruskými jednotkami! A to je hanebný a nízky čin slabých! Takéto činy okupantov priamo ohrozujú životy a zdravie civilistov a porušuje medzinárodné humanitárne právo,“ povedal Ljaško.

Nemocnice sú v plnej pohotovosti

Minister poznamenal, že ukrajinské nemocnice a pohotovostné lekárske tímy sú v plnej pohotovosti, pracujú vo všetkých regiónoch a poskytnú pomoc za každých okolností. „Určite vyhráme!“ zdôraznil.

Šándor: Cieľom je ukázať, že Rusko sa pred ničím nezastaví
Ultimátny cieľ Vladimíra Putina je zničiť Ukrajinu natoľko, aby vôbec nemohla byť v štruktúrach NATO. V zásade si takto si chce Putin vynútiť novú bezpečnostnú architektúru v Európe, hovorí bezpečnostný analytik a bývalý náčelník českej Vojenskej... Čítať ďalej
24 | 02 | 2022 | Ingrid Vrabcová

___________________________

Pozor, je tu cenzúra!

Vážení čitatelia, ďakujeme Vám za prečítanie článku.

Vždy sme boli radi, ak ste si naše články zdieľali aj na FB. Tam sa ich však vďaka cenzúre a brigádnickým udavačom „závadného obsahu“ zjavuje čoraz menej. My však odmietame tak cenzúru, ako predstavu podľahnúť udavačom, samozvaným, no dočasným majiteľom a strážcom jedinej – ich – prípustnej pravdy.

Na FB zostávame s tým, čo nám „dovolia“, na Telegram prechádzame so všetkými článkami bez cenzúry.

Nájdete nás tu: https://t.me/hlavnydennik

Ďakujeme za vaše nové a pribúdajúce návštevy. Redakcia HD.