Kremeľ: Ukrajinská protivzdušná obrana zničená!
24 | 02 | 2022 I Diana Zaťková

Moskva informovala, že blesková ofenzíva ochromila ukrajinskú armádu, píše portál RT.

Rusko sériou presných útokov zlikvidovalo ukrajinskú protivzdušnú obranu a vzdušné sily, uviedlo vo vyhlásení ruské ministerstvo obrany po tom, čo letiskami a pristávacími dráhami po celej krajine otriasli výbuchy.

Predstavitelia tiež vo štvrtok ráno tvrdili, že ukrajinská pohraničná stráž nekladie odpor postupujúcim ruským jednotkám, ktoré sa sem presunuli po tom, čo prezident Vladimir Putin podpísal rozkaz na začatie "špeciálnej operácie" na Donbase. 

Predstavitelia zároveň popreli tvrdenia kyjevských šéfov obrany, že Rusko počas ofenzívy stratilo nad krajinou najmenej jedno vojenské lietadlo.

Toto sa nemalo stať
Píše na úvod svojho statusu Eduard Chmelár. „Vojna nie je krajné riešenie! Vojna nie je žiadne riešenie!“ Strašný vojnový zločin „To, čo dnes nadránom urobil Vladimír Putin, je bez ohľadu na akúkoľvek zámienku absolútne neprijateľné a... Čítať ďalej
24 | 02 | 2022 | Rasťo Ekkert

Údery na ukrajinskú vojenskú infraštruktúru

Moskva v skoršom vyhlásení uviedla, že podniká údery na prvky ukrajinskej vojenskej infraštruktúry.

Rusko začalo ofenzívu proti Ukrajine vo štvrtok ráno na príkaz prezidenta Vladimira Putina, ktorý povedal, že cieľom operácie je demilitarizácia a „denacifikácia“ Ukrajiny.

Ruský líder vyhlásil, že na zastavenie ukrajinských útokov na dva separatistické regióny Doneck a Lugansk, ktoré Moskva v pondelok uznala za suverénne štáty, je potrebný vojenský zásah. Tvrdil, že Rusko by mohlo byť napadnuté ukrajinskými radikálmi, pokiaľ sa ich vplyv v krajine nezníži, a obvinil západné štáty z vyzbrojovania Kyjeva proti Rusku.

Ukrajina vyhlásila vojnový stav
"Ruská armáda dnes ráno začala letecký aj pozemný útok na susednú Ukrajinu. Potom, čo ruský prezident Vladimír Putin v televíznom vystúpení oznámil, že dal súhlas na špeciálnu vojenskú operáciu na ukrajinskom Donbase, svedkovia z radu miest po... Čítať ďalej
24 | 02 | 2022 | Ivan Brožík

Pozor, je tu cenzúra!

Vážení čitatelia, ďakujeme Vám za prečítanie článku.

Vždy sme boli radi, ak ste si naše články zdieľali aj na FB. Tam sa ich však vďaka cenzúre a brigádnickým udavačom „závadného obsahu“ zjavuje čoraz menej. My však odmietame tak cenzúru, ako predstavu podľahnúť udavačom, samozvaným, no dočasným majiteľom a strážcom jedinej – ich – prípustnej pravdy.

Na FB zostávame s tým, čo nám „dovolia“, na Telegram prechádzame so všetkými článkami bez cenzúry.

Nájdete nás tu: https://t.me/hlavnydennik

Ďakujeme za vaše nové a pribúdajúce návštevy. Redakcia HD.