K. Lovaš: Záchrana pred človekom
24 | 02 | 2022 I Eka Balaskova

"Ľudstvo, ktoré sa pyšní vedeckým a intelektuálnym pokrokom, zaostáva v otázkach mieru. Namiesto toho je majstrom vo vedení vojen a to nás zahanbuje," cituje K. Lovaš slová pápeža Františka.

Tie boli málokedy v histórii také aktuálne, ako dnes.

Modlitby za mier

"Papež František nechápe ako môžu ľudia a národy, ktoré sa hrdo hlásia ku kresťanstvu, považovať druhých za nepriateľov a myslieť na vojnu. Je to veľmi smutné”, konštatuje pápež a nabáda k modlitbe za mier." Píše Karol Lovaš a vracia sa k slovám múdreho kňaza: 

“Len zriedka konáme, my všetci, podľa toho, čo kážeme. Všetci máme svoje temné stránky, ktoré ukrývame. Nie je to nič nové. Pozorujeme to aj v Biblii. Sú v nej dobrí ľudia, ktorí robia zlé veci. Sú tam zlí ľudia, ktorí robia dobré veci. Mimochodom, nie je úplne jednoduché rozlíšiť, ktorí z týchto ľudí sú naozaj dobrí a ktorí sú naozaj zlí.”

Ďalší citát

Lovaš tentokrát cituje Fedora Gála, že najväčšími nepriateľmi pre seba sme my sami a dodáva: „Treba sa nám vrátiť ku kánonu: ‚miluj svojho blížneho ako sám seba‘, a ‚nerob druhým, čo nechceš, aby robili oni tebe‘. Nie je to o zodpovednosti? A súčasne o prežití?“

Je, 

píše Lovaš a na záver nás nabáda: "Mali by sme to skúsiť. V tom kánone je totiž naša záchrana. Osobná. I záchrana sveta, ktorý opäť raz potrebuje zachrániť pred človekom."

Na Ukrajinsko – Slovenskej hranici dlhé kolóny.
Podľa Ukrajinskej agentúry tsn.ua, „sa na hraniciach smerom na Slovensko tvoria dlhé kolóny áut,“ ktoré sa snažia dostať na naše územie. Prvý utečenci Táto situácia naznačuje, že by sme sa mali pripraviť na prílev ukrajinských občanov, ktorí budú... Čítať ďalej
24 | 02 | 2022 | Rasťo Ekkert

Pozor, je tu cenzúra!

Vážení čitatelia, ďakujeme Vám za prečítanie článku.

Vždy sme boli radi, ak ste si naše články zdieľali aj na FB. Tam sa ich však vďaka cenzúre a brigádnickým udavačom „závadného obsahu“ zjavuje čoraz menej. My však odmietame tak cenzúru, ako predstavu podľahnúť udavačom, samozvaným, no dočasným majiteľom a strážcom jedinej – ich – prípustnej pravdy.

Na FB zostávame s tým, čo nám „dovolia“, na Telegram prechádzame so všetkými článkami bez cenzúry.

Nájdete nás tu: https://t.me/hlavnydennik

Ďakujeme za vaše nové a pribúdajúce návštevy. Redakcia HD.