Dodávky plynu cez Ukrajinu do Európy pokračujú
24 | 02 | 2022 I TA SR/Ivan Brožík

Gazprom: Dodávky plynu cez Ukrajinu do Európy pokračujú bez problémov - informuje TA SR

Tranzit ruského zemného plynu do Európy cez územie Ukrajiny pokračuje ďalej bez obmedzení. Uviedol to ruský plynárenský koncern Gazprom po tom, ako ruský prezident Vladimir Putin nariadil ofenzívu proti Ukrajine. TASR o tom informuje na základe správy spoločnosti S&P Global Platts.      

Gazprom plní objednávky

 "Gazprom dodáva plyn určený na tranzit cez Ukrajinu tak ako zvyčajne, v závislosti od požiadaviek európskych zákazníkov," citovala ruskú spoločnosť S&P Global Platts. Gazprom zároveň dodal, že dodávky na štvrtok sú stanovené na 83 miliónov kubických metrov (m3). V porovnaní s predchádzajúcim dňom to znamená rast o 31,4 percent.    

Ceny letia hore

V reakcii na útok Ruska zaznamenali ceny plynu v Európe výrazný rast. Kontrakt na plyn s dodávkou v marci na holandskej burze TTF vzrástol vo štvrtok po prvých informáciách o invázii o 35 percent na 120 eur za megawatthodinu (MWh). Neskôr sa cena znížila na približne 114 eur/MWh.  

Burzy padajú, ceny letia hore
Európsky plyn po útoku vyskočil o 41 pecent v cene, informuje bloomberg.com. Európske ceny energií vzrástli, pričom referenčné holandské futures získali až 41 percent pri štvrtom dennom predstihu za sebou. Nemecká sila za marec vzrástla až o 31... Čítať ďalej
24 | 02 | 2022 | Ivan Brožík

_________________________

Pozor, je tu cenzúra!

Vážení čitatelia, ďakujeme Vám za prečítanie článku.

Vždy sme boli radi, ak ste si naše články zdieľali aj na FB. Tam sa ich však vďaka cenzúre a brigádnickým udavačom „závadného obsahu“ zjavuje čoraz menej. My však odmietame tak cenzúru, ako predstavu podľahnúť udavačom, samozvaným, no dočasným majiteľom a strážcom jedinej – ich – prípustnej pravdy.

Na FB zostávame s tým, čo nám „dovolia“, na Telegram prechádzame so všetkými článkami bez cenzúry.

Nájdete nás tu: https://t.me/hlavnydennik

Ďakujeme za vaše nové a pribúdajúce návštevy. Redakcia HD.