Černobyľ padol! Môže nastať jadrová katastrofa?
24 | 02 | 2022 I Diana Zaťková

Ukrajina potvrdila, že ruskí vojaci vstúpili na územie černobyľskej zóny, ktorá patrí k najrádioaktívnejším na svete.

V tomto nebezpečnom prostredí prebiehajú rozsiahle boje, čo vyvoláva obavy z možnej jadrovej katastrofy, ktorá by zasiahla nielen Ukrajinu, ale i Bielorusko, Rusko a susedné krajiny ako Poľsko alebo Slovensko.

Informáciu o prieniku ruských vojakov do tejto oblasti na twitteri priniesol The Kyiv Independent, ktorý sa odvoláva na poradcu ministra vnútra Antona Heraščenka. 

Podľa Heraščenka sa ruské sily pretlačili do uzavretej zóny Černobyľu.

Boje sa odohrávajú neďaleko Černobyľskej elektrárne. Heraščenko varoval, že ostreľovanie môže narušiť zakopaný rádioaktívny materiál.

Tvrdé sankcie - Rusko na úrovní KĽDR
Prezident Ukrajiny Volodymyr Zelenskyj pre Interfax uviedol, „že na pozadí ruskej invázie na Ukrajinu sa už začali ukladať sankcie, ktoré sú najsilnejšie vo svetových dejinách. Najväčšie sankcie "Som v neustálom kontakte s lídrami partnerských... Čítať ďalej
24 | 02 | 2022 | Rasťo Ekkert

_____________________________

Pozor, je tu cenzúra!

Vážení čitatelia, ďakujeme Vám za prečítanie článku.

Vždy sme boli radi, ak ste si naše články zdieľali aj na FB. Tam sa ich však vďaka cenzúre a brigádnickým udavačom „závadného obsahu“ zjavuje čoraz menej. My však odmietame tak cenzúru, ako predstavu podľahnúť udavačom, samozvaným, no dočasným majiteľom a strážcom jedinej – ich – prípustnej pravdy.

Na FB zostávame s tým, čo nám „dovolia“, na Telegram prechádzame so všetkými článkami bez cenzúry.

Nájdete nás tu: https://t.me/hlavnydennik

Ďakujeme za vaše nové a pribúdajúce návštevy. Redakcia HD.