Pán minister, tak len tak ďalej!
23 | 02 | 2022 I Eka Balaskova

Poslanci Národnej rady SR podržali vo funkcii ministra vnútra Romana Mikulca (OĽANO). Za návrh na jeho odvolanie hlasovalo len 50 zo 126 prítomných poslancov. Proti bolo 62, zdržalo sa 13 zákonodarcov a jeden nehlasoval.

Minister Mikulec čelil odvolávaniu opozície kvôli viacerým kauzám, ktoré sa v polícii a v jeho rezorte vyskytli.

Čo spravil rezort pod jeho vedením?

Zaujímal sa poslanec Peter Pčolinský (Sme rodina) v pléne a tak mu pán minister na sociálnej sieti odpovedal. "Zrejme musí mať iné, dôležitejšie záujmy, keď nepostrehol, že napríklad taká reforma polície už postupne prebieha. Od prebiehajúcej reorganizácie prezídia PZ a ďalších podriadených útvarov vrátane krajských riaditeľstiev cez posilnenie finančného vyšetrovania až po momentálne predkladanú komplexnú novelizáciu zákona o PZ."

Dostal som od prezidentky odpoveď, ale je tajná
„Vážení priatelia,“ píše vo svojom najnovšom statuse na sociálnej sieti JUDr. Miroslav Radačovský. „Dňa 04.02.2022 na podnet občanov ako europoslanec som požiadal Kanceláriu prezidenta SR o informáciu, ktorí ústavní právnici ubezpečili prezidentku... Čítať ďalej
23 | 02 | 2022 | Rasťo Ekkert

Lebo Fico / Lebo pandémia

Tieto výhovorky sú ešte aj dva roky po odchode Smeru z vlády a po prepuknutí covidu "aktuálne", lebo pán minister ich síce nevyslovil nahlas, ale jeho argumenty jasne hovoria, že: "Ako PZ, tak aj HaZZ roky bojovali s nedostatočným zásobením výstrojných skladov spolu so zastaralým vozovým parkom. Práve preto sme začali riešiť komplexne nastavenie verejných obstarávaní, ktoré zabezpečia pravidelnú obmenu výstroja, výzbroje aj vozového parku." 

Minister Mikulec priznáva aj nejaký ten neúspech: "Áno, mnohé z týchto posunov by tu boli už dávnejšie. Nanešťastie nikto neočakával, že nás ostatné dva roky bude zamestnávať primárne pandémia a s ňou spojená nutnosť zabezpečovať úkony, ktoré vyžadovali mnoho síl a prostriedkov."

Peter Pčolinský reaguje,

jeho reakcia však behom chvíle zmizla. Nevedno, či ju odstránil on sám, alebo admin, spravujúci stránku pána ministra. 

Poslanci budú v diskusii k návrhu na odvolanie Mikulca pokračovať v stredu
Poslanci Národnej rady (NR) SR prerušili utorkové rokovanie. V diskusii k návrhu na odvolanie ministra vnútra Romana Mikulca (OĽANO) budú pokračovať opäť v stredu (23. 2.) ráno. Prihlásených je ešte viac ako desať rečníkov. V závere dňa pokračoval... Čítať ďalej
22 | 02 | 2022 | Ivan Mihale/tasr

Pozor, je tu cenzúra!

Vážení čitatelia, ďakujeme Vám za prečítanie článku.

Vždy sme boli radi, ak ste si naše články zdieľali aj na FB. Tam sa ich však vďaka cenzúre a brigádnickym udavačom „závadného obsahu“ zjavuje čoraz menej. My však odmietame tak cenzúru, ako predstavu podľahnúť udavačom, samozvaným, no dočasným majiteľom a strážcom jedinej – ich – prípustnej pravdy.

Na FB zostávame s tým, čo nám „dovolia“, na Telegram prechádzame so všetkými článkami bez cenzúry.

Nájdete nás tu: https://t.me/hlavnydennik

Ďakujeme za vaše nové a pribúdajúce návštevy. Redakcia HD.