Ostane prešovským županom Majerský?
24 | 02 | 2022 I Eka Balaskova

Prešovský samosprávny kraj mal vo svojej histórii dvoch predsedov. Prvým bol Peter Chudík (HZDS), tým druhým je Milan Majerský (KDH). 

Zdá sa, že bude kandidovať aj v jesenných voľbách. Postaví svojho protikandidáta aj OĽaNO?

Pravdepodobný kandidát

Milan Majerský je aj podľa politológa Tomáša Koziaka takmer istý kandidát o boj kresla prešovského župana. "Nateraz môžem potvrdiť," povedal pre prešovský Korzár sám Majerský: "že na tento post ma už nominivala prešovská Krajská rada KDH 

https://www.hlavnydennik.sk/2022/02/22/konecne-neslavne-znama-stanica-sa-docka-obnovy-lakadlo-pre-developerov

Na slovo skúpe strany

O spájaní sa v regionálnych koalíciách sa zatiaľ veľa nehovorí, zato v zákulisí rozhovory už prebiehajú. Strany si výsledky rokovaní zatiaľ nechávajú pre seba, spoluprácu s Majerským zatiaľ vylúčilo len hnutie Republika. Priamu podporu však Majerskému vyslovila Dobrá voľba Tomáša Druckera. Bolo to prekvapenie, keďže práve medzi Alojzom Hlinom a Milanom Majerským pretrváva konflikt ešte z čias, kedy Majerský Hlinu vystriedal na poste predsedu KDH.

Podporí ho aj OĽaNO?

Toto hnutie je jedným z tých, ktorí "držia bobríka mlčanlivosti". Špekuluje sa však, že ako Majerského protikandidáta postavia poslanca Šipoša. Oslovení boli údajne aj Chudík či Vaľová, no tí údajne o kandidatúre neuvažujú. Možnosť svojej kandidatúry nekomentoval ani Ján Ferenčák, primátor Kežmarku a poslanec NR SR (Smer). 

Odkaz prezidentke -som sklamaná
„Na TK Smer SD sme sa jasne vyjadrili k aktuálnej situácii a porušeniu medzinárodného práva zo strany Ruskej federácie voči Ukrajine. Chcela by som teda ešte k iným témam napísať pár viet.“ Píše vo svojom statuse na sociálnej sieti Monika... Čítať ďalej
23 | 02 | 2022 | Rasťo Ekkert

Pozor, je tu cenzúra!

Vážení čitatelia, ďakujeme Vám za prečítanie článku.

Vždy sme boli radi, ak ste si naše články zdieľali aj na FB. Tam sa ich však vďaka cenzúre a brigádnickym udavačom „závadného obsahu“ zjavuje čoraz menej. My však odmietame tak cenzúru, ako predstavu podľahnúť udavačom, samozvaným, no dočasným majiteľom a strážcom jedinej – ich – prípustnej pravdy.

Na FB zostávame s tým, čo nám „dovolia“, na Telegram prechádzame so všetkými článkami bez cenzúry.

Nájdete nás tu: https://t.me/hlavnydennik

Ďakujeme za vaše nové a pribúdajúce návštevy. Redakcia HD.