Keby pokrytectvo kvitlo, západ je obrastený ako džungľa
23 | 02 | 2022 I Ivan Brožík

Vážení čitatelia, rád vám ako šéfredaktor nášho média môžem oznámiť, že vzhľadom na váš záujem o jeho myšlienky sa podpredseda Smeru - SD poslanec Ľuboš Blaha rozhodol občas cez Hlavný denník napísať niečo priamo vám, mimo svoje bežné postrehy na sociálnej sieti. Napríklad tak, ako dnes. Nasledujúci text je pre vás.

"Nerád by som americkým propagandistom boril sebavedomie, ale ak je také nemorálne, ak iná mocnosť bráni dotknutej krajine uplatňovať suverenitu na vlastnom území, nevidím jediný dôvod, prečo by, povedzme, Taiwan nemala okamžite obsadiť Čína." Píše Ľuboš Blaha a pokračuje...

1. Taiwan historicky vždy patril Číne – s výnimkou obdobia, keď v prvej polovici 20. storočia okupovalo fašistické Japonsko.

2. Jediný dôvod, ktorý bráni Číne, aby získala plnú suverenitu nad Taiwanom, je americká armáda.

3. Samozrejme, je tu kľúčový rozdiel. Na Taiwane žijú etnickí Číňania – o to väčšie právo ma na tento ostrov Čína.

4. A Američania nemajú absolútne žiadne právo, aby tam obsmŕdali. Ich domov je na druhej strane Pacifiku.

5. Na Donbase žije prevažne ruskojazyčné obyvateľstvo. A Ruská federácia s týmto územím priamo susedí. To len tak mimochodom.

6. Ono to pôsobí fakt dosť smiešne, keď západné mocnosti poučujú Rusko o porušovaní medzinárodného práva, hoci sami uznali Kosovo, tolerujú izraelskú okupáciu palestínskeho územia a dodnes bránia Číne v jej legitímnych nárokoch na Taiwan.

7. My na Slovensku máme morálne právo hovoriť o medzinárodnom práve, pretože sme Kosovo nikdy neuznali, ale 26 z 30 členských štátov NATO, ktoré uznali Kosovo, môžu tak akurát posielať Putinovi blahoprajné telegramy.

8. Keď Amerika vráti Taiwan Číne, keď Amerika vráti Guantanámo Kube, keď Izrael vráti územie Palestíne a Sýrii, keď Západ vráti Kosovo Srbsku...

9. ...áno, potom sa môžeme baviť o tom, či Západ má alebo nemá morálne právo poučovať o čomkoľvek Ruskú federáciu. Dovtedy šúchajte nožičkami, drahí naši kamaráti.

10. Sorry, chlapci, ale ak je tu niekto majster v porušovaní medzinárodného práva, tak sú to Američania a ich spojenci.

To si fakt niekto myslí, že moralizovanie od týchto pokrytcov bude brať Vladimír Putin vážne?"

Obrovská lekcia Viktora Orbána našim tajtrlíkom Washingtonu
Maďarsko musí zostať mimo vojenského konfliktu medzi Ruskom a Ukrajinou, pretože najdôležitejším záujmom je jeho bezpečnosť, cituje spravodajca TASR vyhlásenie predsedu maďarskej vlády Viktora Orbána, ktoré bolo zverejnené na Facebooku. Situácia... Čítať ďalej
23 | 02 | 2022 | TASR/Ivan Brožík

____________________

Pozor, je tu cenzúra!

Vážení čitatelia, ďakujeme Vám za prečítanie článku.

Vždy sme boli radi, ak ste si naše články zdieľali aj na FB. Tam sa ich však vďaka cenzúre a brigádnickym udavačom „závadného obsahu“ zjavuje čoraz menej. My však odmietame tak cenzúru, ako predstavu podľahnúť udavačom, samozvaným, no dočasným majiteľom a strážcom jedinej – ich – prípustnej pravdy.

Na FB zostávame s tým, čo nám „dovolia“, na Telegram prechádzame so všetkými článkami bez cenzúry.

Nájdete nás tu: https://t.me/hlavnydennik

Ďakujeme za vaše nové a pribúdajúce návštevy. Redakcia HD.