K. Lovaš píše o rusofiloch a Svetovej vojne
23 | 02 | 2022 I Eka Balaskova

Rímsko-katolícky kňaz Karol Lovaš upozorňuje, že problém medzi Ruskom a Ukrajinou prestáva byť len ich problémom.

Už dnes ovplyvňuje naše životy viac, než by sme chceli. A potrebovali 

"Ceny energií sa pre ľudí zvyšujú 100 percentne. V niektorých prípadoch ešte viac." Upozorňuje K. Lovaš na sociálnej sieti: "Po včerajšom uznaní separatistických republík zo strany Ruska a príchodu ruských vojakov na územie samozvanej Doneckej a Luhanskej republiky sa bude ekonomická situácia Európanov ešte viac zhoršovať. Rapídne stúpajúce ceny energií budú mať za následok extrémne zvyšovanie cien potravín a ďalších výrobkov nevyhnutných pre život."

Čakajú nás zmeny

"Mali by sme prestať prvoplánovo hovoriť o prokremeľskom a proruskom Slovensku. Nadávať ľuďom do trolov nie je v tejto situácii múdre. Slováci majú vážne ekonomické problémy. Čoskoro ich pocíti celá Európa. Netreba ich podceňovať. Môžu byť a budú spúšťačom premeny demokratickej spoločnosti." Dvíha varovný prst Lovaš: "Prípadná Svetová vojna zmení Európu. No i bez nej by sme mali spozornieť. Tá nespokojnosť ľudí, naprieč Európou, je príliš hlasná. Nepodceňme ju. Politické hry začínajú ľudí unavovať. Čoskoro začne chýbať chlieb."

Odkaz pre matrix bratislavskej kaviarne
"Ešte včera mal Olaf Scholz všetky karty vo svojich rukách. Jeho autonómne rozhodnutie mohlo znamenať novú éru prosperity pre Európu. Kibicovali mu však hlasy zo zámoria. Namiesto toho preto zvolil cestu pozastavenia projektu Nordstream 2, presne... Čítať ďalej
23 | 02 | 2022 | Ivan Brožík

A potom už nepomôžu žiadne hry

"Rokovania s Ruskom sú pre Európu a jej demokraciu vecou pudu sebazáchovy." Konštatuje Lovaš: "Rusko nemá čo sankciami stratiť. My áno. Európa potrebuje mier. A ten má svoju cenu. Demokracia má svoju cenu. Nepomýľme sa, že je samozrejmosťou. Pri zhoršujúcej sa ekonomickej situácii ľudí nám môžu ukázať, že sme ich podcenili. Nepočúvali." 

Rusofil nemusí byť rusofil

"Len človek, ktorý si uvedomuje, čo politikom stále nedochádza. Že realita ľudského bytia začína objavovať svoje limity. Zájdime si medzi obyčajných ľudí. Povedia nám, ako veľmi sa pri rozdávaní proruských nálepiek mýlime. Ľudia chcú mier. A politici by im ho mali byť schopní priniesť. V opačnom prípade ich nepotrebujú. A dajú im to poznať." Píše K. Lovaš, bývalý novinár: "Nepleťme si frustráciu a beznádej obyčajných ľudí s politikou. Ich názory a postoje sú o prežití. Osobnom. Každodennom prežití. Rusko v ňom nehrá žiadnu rolu. Aspoň nie takú, o akej denne presviedčame sami seba.

Dohoda príde

"Na konci každého konfliktu je dohoda. Bude to tak i s Ruskom. Nateraz nevieme jedno. Či jej bude predchádzať vojna alebo nie. A to nás robí zraniteľnými." končí K. Lovaš svoj príspevok na sociálnej sieti.

Martin: Mesto zrekonštruuje námestie v mestskej časti Podháj
Mesto Martin zrekonštruuje Námestie protifašistických bojovníkov v mestskej časti Podháj. Na rekonštrukciu získalo podľa hovorkyne mesta Zuzany Kalmanovej nenávratný finančný príspevok z Ministerstva investícií, regionálneho rozvoja a... Čítať ďalej
22 | 02 | 2022 | Ivan Mihale/tasr

Pozor, je tu cenzúra!

Vážení čitatelia, ďakujeme Vám za prečítanie článku.

Vždy sme boli radi, ak ste si naše články zdieľali aj na FB. Tam sa ich však vďaka cenzúre a brigádnickym udavačom „závadného obsahu“ zjavuje čoraz menej. My však odmietame tak cenzúru, ako predstavu podľahnúť udavačom, samozvaným, no dočasným majiteľom a strážcom jedinej – ich – prípustnej pravdy.

Na FB zostávame s tým, čo nám „dovolia“, na Telegram prechádzame so všetkými článkami bez cenzúry.

Nájdete nás tu: https://t.me/hlavnydennik

Ďakujeme za vaše nové a pribúdajúce návštevy. Redakcia HD.