E. Chmelár: Putin len kopíruje to, čo tu už bolo
24 | 02 | 2022 I Eka Balaskova

Politológ a historik Eduard Chmelár jasne píše, že nič, čo sa v súčasnosti deje, nie je čiernobiele.

Ani vzťahy Rusko - USA.

Kým sa rokuje, nebojuje sa!

"Americký minister zahraničných vecí Antony Blinken odmietol schôdzku so šéfom ruskej diplomacie Sergejom Lavrovom a prezident USA Joe Biden zrušil summit s Vladimírom Putinom. Podľa nich to už nemá zmysel. Diplomacia má však zmysel vždy!" Píše historik: "Je najvyšší čas skonštatovať, že Spojené štáty neurobili pre mier na Ukrajine vôbec nič, naopak, majú leví podiel na vyvolaní tamojšieho konfliktu. Washington môže byť spokojný. Dosiahol, čo chcel. Rozdelil Európu a zničil rusko-nemecký energetický projekt Nord Stream 2. Len my sme takí hlúpi, že sme im na to skočili."

Absurdný historický exkurz

"Historické nároky Ruska voči Ukrajine sú v 21. storočí neprijateľné. Putinov historický exkurz je podobne absurdný, ako keby sme si teraz my začali robiť nároky na Podkarpatskú Rus, či na ďalšie historicky slovenské územia. Takto nie!" Nesúhlasí s prezidentom Ruska politológ. "Na druhej strane obraz Putina ako "nového Hitlera" je strašne falošný. Poslanec za SaS, kožný lekár Peter Osuský včera na TA3 rozprával zvyčajné patetické bludy, voči ktorým by mal protestovať každý, kto sa stavia proti deformácii historickej pamäte, vrátane židovskej náboženskej obce. Reductio ad Hitlerum je klasický argumentačný podvod, ktorý dlhodobo zneužíva západná propaganda."

Ani slovo - "prepáčte" (za dvomi rokmi núdzového stavu)
Opatrenia sa od soboty uvoľnia, režimy sa zrušia, píše o najnovších rozhodnutiach vlády agentúra TA SR. V prvej fáze uvoľnenia opatrení sa zrušia takzvané režimy OTP, OP, OP+ s kapacitným obmedzeniami. Vláda schválila na svojom stredajšom rokovaní... Čítať ďalej
23 | 02 | 2022 | TA SR/Ivan Brožík

Putin "len" kopíruje NATO

"Lenže Vladimír Putin je len zrkadlovým obrazom západnej civilizácie, postupuje rovnako, ako sme sa správali my. Keď NATO vzalo Srbsku násilím Kosovo, Václav Havel navrhol, aby sme tam poslali "mierové zbory". Čo robí Putin na Donbase? To isté, ešte aj odkopíroval americké bilaterálne vojenské zmluvy." Objasňuje situáciu E. Chmelár: 

USA verzus Rusko

"Nezabúdajme, že ešte stále sú americké vojnové zločiny s tými ruskými neporovnateľné. Najväčší Putinov zločin je druhá čečenská vojna, ktorá však vadí Západu najmenej, pretože Rusko za neho urobilo špinavú robotu, aj keď si vyžiadala tisícky mŕtvych civilistov. Spojené štáty však majú na svedomí milióny mŕtvych, rozbili Blízky východ i severnú Afriku, kde boli tí, ktorí dnes volajú po sankciách? Prirodzene, prisluhovali im," uzatvára Chmelár s odkazom napríklad na aktuálnu vojnu v Jemene.

Čo by znamenali sankcie Ruska pre Slovensko?
Ak sa režim ruského prezidenta Vladimira Putina rozhodne v reakcii na západné sankcie obmedziť dodávky strategických surovín, tak Slovensko doplatí hlavne na vysokú závislosť od ruského plynu, ropy či jadrového paliva. Bližšie analyzuje... Čítať ďalej
23 | 02 | 2022 | Ján Papuga

Pozor, je tu cenzúra!

Vážení čitatelia, ďakujeme Vám za prečítanie článku.

Vždy sme boli radi, ak ste si naše články zdieľali aj na FB. Tam sa ich však vďaka cenzúre a brigádnickym udavačom „závadného obsahu“ zjavuje čoraz menej. My však odmietame tak cenzúru, ako predstavu podľahnúť udavačom, samozvaným, no dočasným majiteľom a strážcom jedinej – ich – prípustnej pravdy.

Na FB zostávame s tým, čo nám „dovolia“, na Telegram prechádzame so všetkými článkami bez cenzúry.

Nájdete nás tu: https://t.me/hlavnydennik

Ďakujeme za vaše nové a pribúdajúce návštevy. Redakcia HD.