Poslanci budú v diskusii k návrhu na odvolanie Mikulca pokračovať v stredu
22 | 02 | 2022 I Ivan Mihale/tasr

Poslanci Národnej rady (NR) SR prerušili utorkové rokovanie. V diskusii k návrhu na odvolanie ministra vnútra Romana Mikulca (OĽANO) budú pokračovať opäť v stredu (23. 2.) ráno. Prihlásených je ešte viac ako desať rečníkov.

V závere dňa pokračoval podpredseda parlamentu Juraj Blanár (Smer-SD) v čítaní uznesenia Generálnej prokuratúry (GP) SR v trestnej veci obvinenej skupiny vyšetrovateľov Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) zo zneužívania právomocí verejného činiteľa. Čítať ho začali poslanci Smeru-SD už dopoludnia a pokračovali v tom počas dňa vo svojich vystúpeniach.

Mimoriadna schôdza sa začala v piatok 18. februára. Rokovanie inicioval Smer-SD s podporou nezaradených poslancov. V diskusii vystúpili v úvode líder Smeru-SD Robert Fico aj líder OĽANO a vicepremiér Igor Matovič, ministerka spravodlivosti Mária Kolíková i Mikulec. Utorku dominovali vystúpenia opozície.

Mikulec podľa Fica riadil činnosť obvinených vyšetrovateľov Národnej kriminálnej agentúry (NAKA). Hovorí o "organizovanej skupine", ktorej úlohou malo byť "pozatvárať celú opozíciu". Minister obvinenia odmieta. Viacerí predstavitelia koalície hovoria o zavádzaní a vytrhávaní informácií z kontextu.

Mikulec na hruškách
V koalícii to opäť vrie! Jednotlivých vládnych politikov tentokrát rozdeľuje téma uznesenia Generálnej prokuratúry SR, ktoré prinieslo šokujúce prepisy nahrávok rozhovorov vyšetrovateľov NAKA známych ako „čurillovci,“ píše eREPORT. Chceš povedať,... Čítať ďalej
22 | 02 | 2022 | Rasťo Ekkert

Pozor, je tu cenzúra!

Vážení čitatelia, ďakujeme Vám za prečítanie článku.

Vždy sme boli radi, ak ste si naše články zdieľali aj na FB. Tam sa ich však vďaka cenzúre a brigádnickym udavačom „závadného obsahu“ zjavuje čoraz menej. My však odmietam tak cenzúru, ako predstavu podľahnúť udavačom, samozvaným, no dočasným majiteľom a strážcom jedinej – ich – prípustnej pravdy.

Na FB zostávame s tým, čo nám „dovolia“, na Telegram prechádzame so všetkými článkami bez cenzúry.

Nájdete nás tu: https://t.me/hlavnydennik

Ďakujeme za vaše nové a pribúdajúce návštevy. Redakcia HD.