Pellegrini: Mikulec vo funkcii zlyhal
22 | 02 | 2022 I Ivan Mihale/tasr

Odvolanie ministra vnútra Romana Mikulca (OĽANO) by bolo prvým krokom k tomu, aby sa mohla demokracia opäť nadýchnuť. Skonštatoval to expremiér a nezaradený poslanec Národnej rady (NR) SR Peter Pellegrini v diskusii v parlamente k návrhu na odvolanie Mikulca z funkcie. Tvrdí, že zámerom súčasnej vlády nie je politicky zničiť opozíciu, ale ju pozatvárať, a to za každú cenu.

"Demokracia nie je ohrozená len politicky, ale aj mocensky," vyhlásil Pellegrini s tým, že Mikulec zlyhal vo svojej funkcii. Práve rezort vnútra by mal podľa Pellegriniho garantovať zákonnosť a práva pre občanov. Podotkol, že v súčasnosti však dochádza k porušovaniu ľudských práv. "Matovič, Mikulec a Lipšic nechcú opozíciu politicky zničiť, oni ju chcú zavrieť. Za každú cenu," uviedol expremiér. Hovorí o manipulácii vyšetrovania a uprednostňovaní osobnej pomsty zo strany vlády.

Počas vystúpenia kritizoval aj médiá. Tie si podľa neho prestávajú plniť svoju úlohu strážneho psa demokracie. Namietal i kroky vlády v boji s pandémiou, hovoril o potláčaní ľudských práv. Negatívne vníma i to, že nebolo vyhlásené referendum o predčasných voľbách a že koalícia odmietla v parlamente aj zmenu Ústavy SR, ktorá by to umožnila. Vládna koalícia podľa jeho slov poprela zásadu, že nositeľom moci je ľud.

Predseda opozičného Smeru-SD Robert Fico procedurálnym návrhom požiadal o prítomnosť ministra Mikulca, ktorý sa v sále nenachádza. Rovnako požiadal o zvolanie poslaneckého grémia v súvislosti s niektorými výrokmi ministra financií Igora Matoviča (OĽANO) ešte z piatka (18. 2.) voči podpredsedovi parlamentu Jurajovi Blanárovi (Smer-SD), ktorý počas jeho vystúpenia viedol schôdzu.

Bližší fanúšik, ako politik
Naši bronzoví hokejisti povedali jasné nie politikom a stretnú sa so svojimi fanúšikmi. Píše denník Pravda. Viacerí toto gesto vítajú Jedným z nich je aj bývalý hokejový reprezentant Richard Kapuš. „Tlieskam im za toto gesto, pretože po úspechoch... Čítať ďalej
22 | 02 | 2022 | Rasťo Ekkert

Pozor, je tu cenzúra!

Vážení čitatelia, ďakujeme Vám za prečítanie článku.

Vždy sme boli radi, ak ste si naše články zdieľali aj na FB. Tam sa ich však vďaka cenzúre a brigádnickym udavačom „závadného obsahu“ zjavuje čoraz menej. My však odmietame tak cenzúru, ako predstavu podľahnúť udavačom, samozvaným, no dočasným majiteľom a strážcom jedinej – ich – prípustnej pravdy.

Na FB zostávame s tým, čo nám „dovolia“, na Telegram prechádzame so všetkými článkami bez cenzúry.

Nájdete nás tu: https://t.me/hlavnydennik

Ďakujeme za vaše nové a pribúdajúce návštevy. Redakcia HD.