NRSR: Poslanci pokračujú v diskusii k návrhu na odvolanie ministra vnútra
22 | 02 | 2022 I Ivan Mihale/ tasr

Poslanci Národnej rady (NR) SR pokračujú v diskusii k návrhu na odvolanie ministra vnútra Romana Mikulca (OĽANO). Prihlásených je ešte viac ako desať rečníkov písomne. O vystúpenie môžu požiadať kedykoľvek členovia vlády i vedenie parlamentu. Po písomne prihlásených rečníkoch sa budú môcť poslanci do diskusie prihlásiť ešte ústne.

Schôdza sa začala v piatok (18. 2.). V diskusii vystúpili opoziční poslanci Robert Fico a Boris Susko (obaja Smer-SD), ale aj líder OĽANO a vicepremiér Igor Matovič, ministerka spravodlivosti Mária Kolíková i Mikulec.

Mimoriadne rokovanie o odvolávaní inicioval Smer-SD s podporou nezaradených poslancov. Mikulec podľa predsedu Smeru-SD Roberta Fica riadil činnosť obvinených vyšetrovateľov Národnej kriminálnej agentúry (NAKA). Šéf strany tvrdí, že minister o tom nielen vedel, ale aj riadil vyšetrovateľov, ktorí "spáchali trestný čin sabotáže, zneužívania právomoci verejného činiteľa, marenia spravodlivosti". Fico hovorí o "organizovanej skupine", ktorej úlohou malo byť "pozatvárať celú opozíciu". Mikulec obvinenia odmieta.

Ministra vnútra okrem OĽANO podporila aj Kolíková. Šéf Sme rodina a parlamentu Boris Kollár povedal, že jeho hnutie sa nebude pridávať k opozícii a nebude odvolávať Mikulca. Dodal však, že voči nemu majú veľa nezodpovedaných otázok, na ktoré čakajú odpovede.

Čaká nás najmocnejší magický dvojkový dátum! Kedy treba vysloviť najtajnejšie túžby?
Zopakuje sa až o 180 rokov! Fascinujú vás tohtoročné dvojkové dátumy a hovoríte si, čo špeciálne sa v tieto dni prihodí? Snúbenci si ich vyberajú ako svoj svadobný deň, niektorí si pod ich vplyvom pôjdu staviť Športku. Čo na krásny dátum 22.02.2022... Čítať ďalej
22 | 02 | 2022 | Diana Zaťková

Pozor, je tu cenzúra!

Vážení čitatelia, ďakujeme Vám za prečítanie článku.

Vždy sme boli radi, ak ste si naše články zdieľali aj na FB. Tam sa ich však vďaka cenzúre a brigádnickym udavačom „závadného obsahu“ zjavuje čoraz menej. My však odmietame tak cenzúru, ako predstavu podľahnúť udavačom, samozvaným, no dočasným majiteľom a strážcom jedinej – ich – prípustnej pravdy.

Na FB zostávame s tým, čo nám „dovolia“, na Telegram prechádzame so všetkými článkami bez cenzúry.

Nájdete nás tu: https://t.me/hlavnydennik

Ďakujeme za vaše nové a pribúdajúce návštevy. Redakcia HD.