Martin: Mesto zrekonštruuje námestie v mestskej časti Podháj
22 | 02 | 2022 I Ivan Mihale/tasr

Mesto Martin zrekonštruuje Námestie protifašistických bojovníkov v mestskej časti Podháj. Na rekonštrukciu získalo podľa hovorkyne mesta Zuzany Kalmanovej nenávratný finančný príspevok z Ministerstva investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR vo výške 95 percent z celkových oprávnených výdavkov, čo predstavuje 644.749,86 eura.

Námestie je podľa martinského primátora Jána Danka jednou z dominánt mestskej časti Podháj. "Verím, že rekonštrukcia mu dodá modernejší a ekologickejší vzhľad a zatraktívni ho nielen pre obyvateľov, ale aj pre návštevníkov Podhája," podotkol.

Projekt rekonštrukcie sa zameriava na regeneráciu námestia s uplatnením ekologických princípov tvorby a ochrany zelene.

"Zrekonštruujú sa chodníky, priechody pre chodcov, osvetlenie aj detské ihriská. Veľký dôraz sa bude klásť na zeleň, ktorú doplnia a spestria trvalkové záhony. Okrem námestia sa rekonštrukcie dočká aj autobusová zastávka MHD a vznikne 30 nových parkovacích miest. Obyvatelia Podhája sa môžu tešiť aj na nový mobiliár," dodala hovorkyňa mesta.

Núdzový stav, ktorý vyhlásila vláda pre pandémiu, sa skončil
Núdzový stav sa na Slovensku v utorok skončil. Vláda ho vyhlásila v súvislosti s pandémiou nového koronavírusu od 25. novembra minulého roka na 90 dní. Spolu s núdzovým stavom vyhlásila vláda v novembri minulého roka aj zákaz vychádzania. Následne... Čítať ďalej
22 | 02 | 2022 | Ivan Mihale/tasr

Pozor, je tu cenzúra!

Vážení čitatelia, ďakujeme Vám za prečítanie článku.

Vždy sme boli radi, ak ste si naše články zdieľali aj na FB. Tam sa ich však vďaka cenzúre a brigádnickym udavačom „závadného obsahu“ zjavuje čoraz menej. My však odmietame tak cenzúru, ako predstavu podľahnúť udavačom, samozvaným, no dočasným majiteľom a strážcom jedinej – ich – prípustnej pravdy.

Na FB zostávame s tým, čo nám „dovolia“, na Telegram prechádzame so všetkými článkami bez cenzúry.

Nájdete nás tu: https://t.me/hlavnydennik

Ďakujeme za vaše nové a pribúdajúce návštevy. Redakcia HD.