Zomrel architekt I. Matušík, autor Prioru či Novej tržnice v Bratislave
21 | 02 | 2022 I Ivan Mihale/tasr

Vo veku 91 rokov zomrel architekt Ivan Matušík, najvýznamnejší predstaviteľ neskorej moderny. Bol autorom bratislavského obchodného domu Prior a hotelu Kyjev či Novej Tržnice na bratislavskom Trnavskom mýte. Na svojom webe o tom informoval Spolok architektov Slovenska.

Matušík bol okrem iného aj autorom plavárne Lafranconi i nákupného domu Slimák v Bratislave, obchodného strediska v Martine či rehabilitačného ústavu Baník v Bojniciach. Bol laureátom Ceny Emila Belluša, dvojnásobný laureát Ceny Dušana Jurkoviča, nositeľ ocenenia CEZAAR, Krištáľového krídla a Radu Ľudovíta Štúra II. triedy.

Riaditelia divadiel a orchestrov hovorili o dosahoch pandémie
Počas pandemických rokov 2020 a 2021 mohli slovenské divadlá pracovať v plnej prevádzke len 25 percent z celého času. Tretinu spomínaného obdobia museli fungovať s obmedzeniami, vyše 40 percent času ich činnosť úplne zastavil zákaz hromadných... Čítať ďalej
21 | 02 | 2022 | Ivan Mihale/tasr

Pomáhame si navzájom  

Vážení čitatelia, ďakujeme Vám za prečítanie článku.

Ak máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú.

Do našej ponuky sme zaradili aj rubriku Regióny, pomocou ktorej chceme byť k vám ešte informačne bližšie. Články z tejto rubriky si môžete prečítať kliknutím na Regióny v hlavičke našej webovej stránky www.hlavnydennik.sk alebo zrolovaním stránky dolu až nad baner blog.

Ďakujeme za vaše návštevy. Redakcia HD.